ברוך שלא עשני -תאטרון

תחום: תיאטרון
תת-תחום: מופע תאטרון
משך זמן המופע: 50
סגנון: חברתי
שם הרכב:
סיווג:
שם המפיק: גל סבו
קהל יעד: י - יב
כמות קהל מקסימלית: 120
הסעה: הסעה כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 23/01/2020

מופע תיאטרון-מחול מצחיק וסוחף. מורכב מסיפורים אמיתיים, קטעי מחול בכל הסגנונות – ברודווי, מודרני, פלמנקו ועוד... שלוש נשים מתחרות זו בזו אך אף אחת לא יכולה לנצח. הן יספרו, הן ירקדו, הן יצחיקו ואולי אפילו יגרמו לכם לבכות.

המופע הציג בפסטיבל אדינבורו (סקוטלנד) והיה מועמד לפרס Amnesty Freedom of Expression Award.




גל סבו היא יוצרת תאטרון-מחול ומעצבת תנועה להצגות תיאטרון. מורה למחול ולקומפוזיציה. בוגרת B.Ed בתאטרון-מחול ותעודת הוראה ממכללת סמינר הקיבוצים. בוגרת M.A בכוראוגרפיה באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים. סטודנטית לתואר שני בתוכנית למגדר באוניברסיטת תל-אביב. 
יוצרת המופע 'ברוך שלא עשני' (2018, תיאטרון תמונע, פסטיבל אדינבורו). תרגום ובימוי ההצגה 'ניפגש בזריחה' (2019, צוותא). יוצרת שותפה וזוכת פרס עיצוב תנועה בהצגה 'אגדת הילדה והעורבים' (2018, פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים).

המופע 'ברוך שלא עשני' הוא מופע תאטרון-מחול, המורכב מסיפורים וקטעי מחול בו משתתפות שלוש פרפורמריות. המופע עלה בבכורה בתאטרון תמונע ביוני 2018 והציג בפסטיבל אדינבורו בסקוטלנד. המופע היה מועמד לפרס Amnesty Freedom of Expression Award. כיום המופע מציג בתאטראות ברחבי הארץ.

המופע משלב בין סיפורים אישיים, אמיתיים של הפרפורמריות וקטעי מחול העוסקים בדימויי נשים, נורמות חברתיות ומתח של נשים בתוך החברה כיום. היצירה לוקחת זא'נרים של מחול- ברודווי, ריקודים סלוניים, מחול מודרני, פלמנקו ועוד ומפרקת אותם. דרך הפירוק היא בודקות מה היחס של כל סגנון לנשים, לגוף, בריקוד ללא גברים, בגוף הנשי כגוף מצחיק. היצירה מנסה, בעזרת הומור, לשאול שאלות על המצב של נשים כיום.

המופע נפתח כאשר שלושת הפרפורמריות מספרות לקהל סיפורים על עצמן. הן מתאחדות כדי לספר סיפור אחד – סיפור הקרטה – המספר על כיצד לא הוטרדו מינית על ידי המורה לקרטה. דרך הסיפור הזה, הן חושפות את האופן בו נשים חשות רע עם עצמן כאשר הן לא מקבלות התייחסות כמו שהחברה משדרת להן. בעזרת טקסט, מגוון סגנונות מחול והומור הן מנסות לקחת את הצופים לתוך הדיון הפנימי שלהן.

היצירה נוצרה על ידי היוצרת גל סבו. תחילת היצירה התחילה כאשר סבו למדה במסלול לתואר שני בכוריאוגרפיה והסתיימה במהלך לימודי תואר השני במגדר. סבו מספרת: "הלכתי למסעדה עם בן-זוגי, שמתי עקבים והרגשתי מאוד שמחה עם איך שאני נראית אבל במקביל תהיתי למה אני כל כך שמחה לנעול משהו שפוגע לי בגב ומכאיב לי ברגליים". הקונפליקט הזה המשיך להעסיק את סבו במהלך העבודה על היצירה יחד עם המחקר בסטודיו עם הפרפורמריות.

המופע מזמין גברים ונשים לשבת בשלושה צדדים של הבמה ולהקיף את הפרפורמריות. הקירבה יוצרת סוג של אינטימיות עם שלושת הנשים: איה שדות, נופר עובד וליאור לב / עמית סידי. כל צד בקהל שומע חלק שונה מהסיפורים ומחבר אותם זה לזה באופן שונה וכך מתחבר באופן שונה לכל דמות. התלבושות, שעוצבו על ידי המעצבת תמר זיידמן, מתחלפות ומשתנות לאורך המופע ויוצרות מגוון זהויות שונות.

ניתן לראות מגוון פעילויות בקישור: https://www.livebinders.com/play/play?id=2577677&backurl=/shelf/my

שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.

ברוך שלא עשני Jerusalem Post

לינק לצפיה

ביקורת Edinburgh Reporter

לינק לצפיה

ביקורת יואב גינאי ישראל היום

לינק לצפיה
גל סבו
0544908136

galsabo9@gmail.com

יפו-תל אביב, טאגור

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.