את הסיורים בגלריה ובחללי התצוגה הנוספים במתחם מדריכים צוות הסדנאות, בראשם רכזת ההדרכה לי לוריאן, אמנית ואשת חינוך, והאמנים אשר פועלים בסטודיו במתחם, אשר רובם עוסקים בנוסף בהוראה וחינוך לאמנות.
האמנים והאמניות העובדות בסדנאות האמנים בימים אלו: https://www.artiststudiosjlm.org/artists.html
התערוכות בגלריה ובקיר אמן.ית מתחלפות ומציגות אמנות ישראלית עכשווית.
תערוכות שיוצגו ב- 2025:
- ציקי אייזנברג/ אוצרת: הדסה כהן
ציקי אייזנברג, יליד 1977,חי ועובד בת"א ורחובות. בוגר תואר ראשון במחלקה לצילום בצלאל, חבר בקבוצת האמנים ובגלריית חנינא. עוסק בצילום. מלמד במדרשה לאמנות בית ברל ובתיכון אלון, רמה"ש.
http://www.tziky.com/
- יעל סרלין/ אוצרת: מיטל מנור
סרלין היא אמנית בינתחומית העוסקת ברישום, הדפס, פיסול, מיצב ווידאו.
- קרולין מולר/ אוצרת: לי היא שולוב
קרולין מולר היא אמנית וחוקרת, בוגרת התוכנית לחינוך ואמנות של האוניברסיטה בדרזדן, גרמניה (Technische Universität Dresden), בעלת תואר שני ללימודי קולנוע, ודוקטורט בלימודי גרמנית מאוניברסיטת אוהיו, ארצות הברית. היא למדה הדפס בהנחייתו של האמן מייקל לודרשטדט (Michael Loderstedt) ב-Kent State University, (אוהיו, ארצות הברית) וכן אצל האמן סרג'יו סואב.
https://www.artiststudiosjlm.org/carolin-muller.html
- אור אריאלי/ אוצרת: לי היא שולוב
https://www.orariely.com/
בעבודותיו אריאלי משלב טכניקות מסורתיות כגון פיסול והדפס במדיות דיגיטליות ואינטראקטיביות כמו וידאו וסאונד.
https://www.artiststudiosjlm.org/studio1-111851.html
- ורוניק ענבר ונטע מוזס
ורוניק ענבר היא אמנית רב-תחומית ועורכת סרטים, מלמדת במחלקה לאומנויות המסך בבצלאל, בהתמחויות אנימציה ווידאו.
http://veroniqueinbar.com/cv_heb.html
- איתן שוקר, פרויקט "בטון יצוק" / אוצר: אריאל הכהן
איתן שוקר הוא צלם ואקטיביסט, מרצה בכיר במחלקה לצילום באקדמיה לאמנות בצלאל.
https://shouker.co.il/he/about-2/resume/
סיור בסדנאות האמנים יתן כלים לצפייה והתבוננות באמנות עכשווית, הכרות מעמיקה עם תהליכי עבודה ויצירה של אמן.ית, למידה על מושג האוצרות, הצבה ותצוגה בגלריה.
מתחילים בזמן התבוננות של מס‘ דקות בגלריה, מנחים את הילדים רק לשבת ולהתבונן. על כל ילד.ה לבחור יצירה אחת. מבקשים מהילדים לתאר מה רואים בעבודה, רק לתאר בתחילה.
לכל תהליך יצירה מהלך ואופי משלו, המדריכה תספר לילדים על תהליך העבודה של האמן ותסב את תשומת ליבם לפרטים שונים בעבודות - טכניקה, תלייה, הצבה, מניפולציות טכנולוגיות, נושא או אלמנטים ויזואליים שחוזרים על עצמם.
שאלות מנחות: מה תפס אותי ביצירה הזו? מה אני מוצא.ת בה מעניין? האם זה מזכיר לי משהו? משהו אישי או משהו אחר בעולם?
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.