המופע מספק, באופן תיאטרלי, מידע אינפורמטיבי על הכלים השונים בהרכב מוזיקלי: סקציית הקצב מול סקציית הנשיפה, תפקידיהם השונים של הגיטרה והקלידים, מה הם טרומבון, סקסופון וחצוצרה, ההבדלים ביניהם והתפקידים שלהם ביצירת הרכב גדול ומגובש. בדרך הומוריסטית מתוודעים הצופים לצליל הייחודי לכל כלי נגינה וליכולות שלו, הן בפני עצמו והן בתוך הרכב שלם.
VIDEO
VIDEO
על הלהקה
להקת שמֶמֶל מונה שמונה מוזיקאים המנגנים על מגוון כלים רחב. סקסופון, טרומבון, חצוצרה, גיטרות, קלידים, תופים ובס, הם חלק מהכלים המועלים במופע. כל חברי הלהקה הינם מוזיקאים מקצועיים ובוגרי מסגרות שונות, כגון: תזמורת צה"ל, האקדמיה למוסיקה, מסלול מוסיקאי מצטיין של צה"ל, להקות צבאיות ובית הספר רימון, וחלקם עוסק כמקצוע בהוראת מוסיקה בקונסרבטוריונים ובתי ספר שונים.
להקת שמֶמֶל קיימת כבר כמעט עשר שנים בנוף המוסיקה הארץ ישראלי, הופעותיה מאופיינות בהמון שמחה, אנרגיה, ווירטואוזיות מוזיקאלית, ומשלבת טקסטים מושרים; רובם המוחלט של הטקסטים נכתבו על ידי סולן הלהקה, הכותב לתכניות סאטירה שונות בטלוויזיה ("הלילה" עם ליאור שליין, "מצב האומה" ועוד). השירים המקוריים, כולם מושרים בשפה העברית, מתובלים לעיתים במספר גרסאות כיסוי לשירים לועזיים, ונוגעים במגוון נושאים הומוריסטיים, אקטואליים ורגשיים. במהלך עבודתה, שיתפה שמֶמֶל פעולה עם אמנים שונים כגון: קובי אוז, אבי גרייניק, גורי אלפי, אפרים שמיר, תומר שרון, דודו זר ועוד. כיום, לאחר הוצאת שני האלבומים שלה ("הליום להמונים" ו-"2011-2014") וניתן לומר שהצליחה לכבוש כל קהל בו נתקלה, בין אם מבוגר, צעיר, או הולך על ארבע.
על המופע
בדרך הומוריסטית מתוודעים הצופים לצליל הייחודי לכל כלי נגינה וליכולות שלו, הן בפני עצמו והן בתוך הרכב שלם. למשל, שאלתם את עצמכם פעם מה הקשר בין טרומבון לפיל, או בין חצוצרה לאצטדיון כדורגל? מהם הכלים השונים בהרכב: סקציית הקצב מול סקציית הנשיפה? תפקידיהם השונים של הגיטרה והקלידים, מה הם טרומבון, סקסופון וחצוצרה, ההבדלים ביניהם והתפקידים שלהם ביצירת הרכב גדול ומגובש.
בהמשך המופע עובר ההרכב בין סגנונות מוסיקליים שונים, דוגמת פ'אנק, סול, ג'אז, באלקני ועוד, מנגן ומסביר על ההבדלים ביניהם מבחינת קצב, אופי והרכב הכלים. לדוגמא: כיצד ניתן לקחת שיר בסגנון אחד ולנגנו בסגנונות שונים לגמרי: איך אייל גולן נשמע בג'אז? איך ג'ון לנון נשמע במזרחית? איך אותו השיר בדיוק נשמע בסגנון של רגאי ובסגנון של רוק כבד?
כמו כן, נותן ההרכב הצצה לעבודת צוות בין מספר רב של נגנים ומשתף את הקהל בתשובות לשאלות נפוצות:
כיצד ניתן ליצור כך? מה תפקידו של כל נגן? התשובות לשאלות אלה מתממשות, במעבר בין השירים השונים והסגנונות השונים והדגשת תפקידם השונה של חברי הלהקה. כל זאת במטרה להנחיל ערכים של כבוד והערכה ליצירה ועשייה אמנותית, אהבה למוסיקה על גווניה השונים ואולי אפילו רצון ליצירת מוסיקה בהמשך הדרך.
במהלך המופע תנגן הלהקה שירים מוכרים ואהובים, ולצורך ההדגמות, מספר גרסאות כיסוי לשירים מוכרים הלובשים עליהם סגנונות מוסיקליים שונים לחלוטין מהמקור. מטרת המופע היא להעשיר את הידע המוסיקלי של הצופה ולהעניק לו כלים מחשבתיים על מנת לזהות ולהבדיל בין סגנונות שונים וגישות מוסיקליות שונות. היעד הוא העמקת הקשר של הצופה עם המוסיקה המקומית, המודרנית ועם השפה העברית. את כל זאת משיגה הלהקה באמצעות הנאת הקהל, המוסיקה המרקידה והאנרגטית וקטעי הקישור הקומיים, תוך שיתוף אקטיבי של הקהל.