מופע פיוז'ן ססגוני המשלב מוזיקת עולם אתנית וג'אז, רומנטיקה וקצב, שמבטא את כור ההיתוך הישראלי בו תרבויות וז'אנרים שונים: לדינו, יווני/בלקני, ברזילאי/לטיני וישראלי/כנעני. מופע המספר סיפור אישי מחד ואוניברסלי מאידך, ביצירות מקוריות לצד שירים מוכרים, ביניהם:
"כבר חלפו השנים" של אביהו מדינה, Nais Balamo המוכר מהלני ויטלי גדולת זמרות יוון, שיר הלדינו Ande sta la esperansa , קלסיקה אמריקאית כמו What a difference a day makes שבצעו דיוות כדיאנה וושינגטון - ועוד פנינים.
וכן, קטע אימפרובזציה סוחף של קול ותוף, בו התוף מדבר והזמרת מג'ברשת.
VIDEO
על היצירה והיוצרים
קאיה - זמרת יוצרת, פיתחה סגנון שירה ייחודי אינטואיטיבי. זכתה בציון לשבח הגבוה ביותר בקטגוריית מוסיקת עולם בתחרות שירים הבינ"ל UNISONG בלוס-אנג'לס בשנת2001 , על השיר SPARIDA שנבחר מ- 4000 שירים מ-40 מדינות. לא פעם ייצגה את ישראל בעולם מטעם משרד החוץ והתיירות בפסטיבלים ואירועים מיוחדים. בארץ מופיעה במופעים מגוונים.
דימה שורין - מעבד ומנהל מוזיקלי של ההרכב, נגן כלי נשיפה ומקלדת. ידוע בסצנת הג'ז בפסטיבלים בארץ ובעולם, בהרכבים שלו ועם תזמורות גדולות. בעל תואר שני בהוראת המוסיקה, תואר ראשון מטעם האקדמיה למוסיקה ולמחול ירושלים במוסיקה רב תחומית.
אורי ברכה - מלחין מעבד, נגן סוגי גיטרות בעל צליל ייחודי. מבטא ביצירתו את ריבוי התרבויות והמסורות הקיימות בישראל ובמזרח התיכון. בולט במיוחד החיבור של המקצבים הברזילאים, העולם הקלאסי, מוסיקה אתנית ים-תיכונית וג'ז. למד בארה"ב. מוכר בסצנות המוזיקה בארץ עם תקליטיו.
מוטי שורץ - זמר ואמן כלי הקשה, שפיתח שיטת תיפוף ייחודית על התוף המדברTALKING DRUME ידוע בסצנת הג'ז העולמית, ניגן עם הגדולים: מייק גרסון, מילצ'ו לויב, מייקל אוניל, מט מתיוס, פטר וורטהיימר, דני וירון גוטפריד, פיסי, אלי מגן, אבי אדריאן ועוד...מנטור הדור הצעיר ובעיקר יוסי פיין אתו הקליט הפיק וניגן לאורך ארבעים שנה. אמנים ידועים עשו עמו דרך: מרינה מקסמיליאן, אריה וולניץ ועוד. מוטי היה שותף להקמת תיאטרון הסמטה יפו, השריש את ג'אנר הג'ז בערבי רביעי. החל דרכו בקונסרבטוריון גבעתיים עם צבי צורי ושפי. ממקימי צוותות הווי פה"ד והנח"ל, עשר שנות לימודי מוסיקה בארה"ב. נקרא לייצג מוזיקלית.
אלון שטרן - מנגן בהרכב גיטרה בס וקונטרבס, מוכר בסצנת הג'ז הישראלית נגן רב תחומי גם במוסיקת עולם ומוסיקה קלאסית. דמות בכירה בחינוך המוסיקלי,מנהל קונסרבטוריונים ורכז מגמות ברחבי הארץ, בוגר האקדמיה למוסיקה בירושלים במסלול ביצוע ג'ז ,בוגר מכללת ספיר ותואר שני ממכללת לווינסקי בחינוך מוסיקלי.
זו יצירה משותפת שבה כל משתתף בהרכב תרם את סגנונו וטעמי ילדותו, כמו קאיה שגדלה בנחלת שבעה בירושלים וספגה את קולות המואזין, פעמוני הכנסיות, קריאות הנשים בחצר המשותפת מי בלדינו, מי ביידיש, במרוקאית, יוונית ועוד; כמו מוטי שספג ויצר מוזיקה ישראלית בלהקות הצבאיות ועוד.
המוזיקאים מוטי שורץ, אמן כלי הקשה ואיש חינוך/מורה ידוע על כלי הקשה מוזיקולוג , על הTALKING DRUM- האפריקאי, ביחד עם זוגתו קאיה, אמנית קול ויוצרת בשירה אתנית אינטואיטיבית בג'יבריש; ועם האמנים אורי ברכה, מלחין ומעבד בכלי מיתר, דימה שורין מעבד ומנהל מוזיקלי בכלי נשיפה וקלידים, אלון שטרן על גיטרה בס וקונטרה בס – עושים לבני הנוער היכרות עם תחום הג'אז במוזיקה, על אלתור וזרימה, ממופע פיוז'ן ג'אז אתני מקורי וייחודי - " ג'יבריג'אז " בניחוחות הלטינו, לדינו, יוון ואפריקה; המתקיים בקשב ושיח ובאינטראקציה בין המבצעים.
במפגש נציג שישה שירים וקטע אלתור "קול ותוף" מתוך המופע המלא שבתיאטראות ונקיים שיח חופשי עם התלמידים על תחושותיהם, בהכוונה לנושאים כגון הקצב והקול הפנימי שלנו, המוזיקה ככלי ביטוי ויכולת האלתור ככלי חשוב לחיים. כמו כן נקיים הפעלה של קצב ושירה.
ברוח הג'אז, אין טקסט ערוך מראש.
הנקודות עליהן נדבר:
תולדות הג'אז בישראל;
מקורות הקצב ואפשרויות סביבתיות ליצירתו.
כלים מקובלים ליצירת הקצב בעולם: במיוחד באזורנו לדוגמא הדרבוקה, או – מדרום אמריקה: תוף גלי-הים, ואוסף צבעוני של כלי הקשה מכל חלקי העולם.
היסטורית הקצב (לדוגמא: המעבר מתקופה ממברפונית לקורדופונית) בהדגמה קלאסית של התוף המדבר המכונה "הגיטרה האפריקנית" שבו משתמשים אפילו בימים אלו.
הכוונה מקצועית של המנחים, תוך כדי נגינה ויצירה קבוצתית מלאת עוצמה והתרגשות, אשר תאפשר למשתתפים לגלות כוחות פנימיים ודרך ביטוי חדשה ומסקרנת כאשר כל אחד מן המשתתפים מהווה חוליה משלימה לרעהו.
הדרכה לביטוי של תחושות דרך הכלים ושיחות על התחושות.
כיוון הכלים ושליטה טכנית בם.
פיתוח יכולת המצאה מקורית בנגינה (נעודד את המשתתפים להמציא כלי מפיק מקצב וצליל מתוך הסביבה).
פיתוח יכולת המצאה מקורית בשירת ג'יבריש (נעודד את המשתתפים לחדד את הזהות העצמית ואת הכוח הפנימי הטמון בכל אחד ולאפשר הכלה של האחר בהקשבה לשפתו, תוך הבנת העצמי ונעורר מודעות לנפש ולקול הפנימי בתהליך הוליסטי בונה).
סוג במה
מקצועית
רוחב
3
עומק
3
מספר אומנים
5
מספר אנשי צוות
5
מספר הקבוצות במקביל
1
זמן הקמה
1
מאיזה שעה
שעה לפני מופע
שפת המופע
עברית,לדינו,יוונית, מרוקאית
ציוד הקרנה
אין
סאונד
כן
תאורה
כן
פסנתר
כן
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.