"מאז ועד היום - סיפור ההתפתחות וההשתלבות של המוזיקה הישראלית ים תיכונית מתחילת המאה הקודמת ועד היום"
יוני רועה
זמר, מלחין, סופר ופזמונאי
מהיוצרים הבולטים, המוערכים והמשפיעים בארץ, בתחום המחבר בין מזרח ומערב. בשנת 1994 הוציא את האלבום ""יוצא לדרך- אוסף משיריו", בשנת 1998 הוציא את האלבום הראשון שלו "זו אותה הרוח" ועד היום הוציא יוני שבעה אלבומים. בשנת 2003 כתב וערך יוני את האנתולוגיה "סלסול ישראלי" שהפך לרב מכר בהוצאת "אורנית": סיפורה של המוזיקה הישראלית הים-תיכונית, משנות ה-50 ועד שנות ה-2000.
יוני רועה חתום באקו"ם על למעלה מ -1300 יצירות ומתחילת שנות ה-90, הפך למלחין ופזמונאי מצליח וכתב שירים רבים כמו: "איזו מדינה", "פרי גנך", "נעימת השיכורים", "איש יקר שלי", "יוצא לדרך" לדקלון, "לכי אחרי במדבר" לאורנה ומשה דץ, "כותל המזרח" בביצועם של אביבה אבידן ודקלון, מחרוזת "מרגריטה" ו"יום סבבה" לשלומי שבת.
יוני הפיק מוזיקלית, עיבד וניהל אמנותית, והנחה את המופע "פרי גני" שצולם ושודר בערוץ 24 יוני ניהל אמנותית ומוזיקלית את הפרויקט של משרד החינוך "להיות כוכב", וכמו כן ניהל את הפקת המופע "מאה שנות הסתדרות המורים".
במשך שנתיים הגיש את התוכנית בגלי צה"ל "ציפורי לילה ", הגיש וערך את הסדרה " דרך המזרח " אשר זכתה לפרס מפקד גלי צה"ל ,הגיש וניהל מוסיקאלית את התוכנית " שישי בטברנה " והגיש במשך 3 שנים את התוכנית
"שירה בשידור " ואת התוכנית "חלון לים התיכון".
משנת 2013 יוני הקים ומנהל את בית הספר למקצועות המוזיקה בנתניה "סיטאר" ביחד עם עיריית נתניה.
"מאז ועד היום" הינו מופע זמר ייחודי ומקורי המשלב קלאסיקות ישראליות כגון: החלונות הגבוהים, גשר הירקון ושירים כמו פרי גנך, חברים, איזו מדינה ,כותל המזרח, יום סבבה לצד להיטים עכשוויים כמו מהפכה של שמחה, שגעת טרפת, נמס ממך
המופע מלווה בלהקה בת 3 נגנים ובמהלכו יוני שר ומספר את הסיפורים העומדים מאחורי השירים באווירה מרעננת וסוחפת
יוני רועה
זמר, מלחין, סופר ופזמונאי ישראלי.
"מאז ועד היום"- סיפור התפתחותה של המוסיקה הישראלית-ים תיכונית, מתחילת המאה הקודמת ועד היום.
הכנה לצפייה:
כדאי ורצוי להכין את התלמידים על דמותו ויצירתו של יוני רועה, מחבר הספר "סלסול ישראלי"- סיפור התפתחותה של המוסיקה הים תיכונית, מתחילת המאה הקודמת ועד היום. יוני הוא יוצר שכתב למעלה מ 1500 שירים ביניהם: נמס מימך , פרי גנך ,חברים בכל מיני צבעים, יום סבבה, ועוד.... יוני כתב לאומנים רבים, ביניהם: עומר אדם, ליאור נרקיס, אייל גולן, שרית חדד, שלומי שבת, זהבה בן חווה אלברשטיין ועוד..
במהלך המופע יוני שר ומספר את דרך ההשתלבות וההתפתחות של המוסיקה הים תיכונית, מאז חבורת האש, דרך ג'ו עמר ואריס סאן, ועד עומר אדם ועדן בן זקן.
לאחר הצפייה:
התלמידים נחשפו לקשר בין המוסיקה הים תיכונית, לבין העליות הברוכות שהגיעו לכאן עם קום המדינה, בעיקר מצפון אפריקה ואזור אגן הים התיכון. כמו כן הכירו את היוצרים והמשוררים החשובים שהיו פה עוד מימי קום המדינה כמו: וילנסקי, דוד זהבי , אורלנד, נתן אלתרמן, גו עמר, אריס סאן , יהודה אופן , אהובה עוזרי ועוד.
ניתן לפתח שיח על הקושי הרב לייצר בארץ תרבות ומוסיקה ישראלית שווה לכל אוזן . השאלה החשובה ביותר היא: האם מוסיקה וסממנים תרבותיים, צריכים להשתנות בהתאם למקום בו אתה חי, או שניתן להשאירם כפי שהיו בארץ בה נולדת. ניתן גם לשוחח על הקשר שבין "גטו חברתי" למחאת "הפנתרים השחורים" ומאורעות וואדי סאליב בשנת 1959. מה היא מוסיקה ישראלית ים תיכונית? ומה המאפיינים שלה?
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.