בית וגעגוע היא יצירה מחול מודרני יהודי. הופעת מחול המשלב טקסט, ושואב מהעולם של הרקדניות- דתיות וחרדיות. היצירה נע מסביב הנושא של זכרונות ושל הבית,הבית של היום והבית בו גדלנו- של פעם.
לצפייה בסרטון
בית וגעגוע/ דורית לוי- הופעה מחול מודרני-יהודי
רקדניות שותפות ליצירה: חיה שלמה, חנה מירון, אמונה בן גרא, לירון פיבניק, מירב ביבס.
מוסיקה מקורית: רחל פרנסי. מוסיקה נוספת:Beethven,Rene Aubry,OdessaBulgarish,
אילו חוויות זכורות לנו? האם אנחנו זוכרים את החוויה דרך הגוף או הרגש? האם למבנה הבית יש משמעות מעבר לצורה? איךמתבוננים בזמן הווה על העבר והעתיד?
דבר היוצרת על היצירה
היצירה בית וגעגוע נוצרה בתחילה מתוך חוויה פרטית. אני זוכרת תמונה מעורפלת, אבל משהו בתמונה נותר ברור בזיכרון. הפרטים הישנים מתבהרים ומתחדשים בהווה ואף מקבלים משמעות חדשה ועוצמתית יותר. הפרטים קשורים לבית, למשפחה שלי. בתוך כל התמונה הענקית הזו, הכל חודר ומלווה אותי במעין מסע אישי של גילויים ,העצמה ,התפתחות ,התחדשות ,וקבלה. חמש נשים עוברות איתי מסע דרך הבית הפרטי שלי אל הבית הפרטי שלהן.לצד הביטוי האישי של כל אחת מתקיים רובד נוסף רב שכבתי של כולן יחד. הרקדניות יוצרות יחסים שמשקפים התנהלות בעולם המציאות שמכיל את הרצון לשמור על זיכרונות העבר לצד הצורך להמשיך ולמצאו את הדרך במציאות ובשיגרה היומיומית.
בית. אישה. זיכרונות.
.
הרצון לקיים דיון טרם הצפייה במופע נבע מהבנה שהצופות זקוקים לתיווך. התיווך יכול לקרב וליצור התעניינות בעולם המחול בתקווה לעוד צופות במופעי מחול.
הדיון מתחלק לחמישה נושאים עיקריים:
1. הסבר על הרציונאל שבדיון תוך הסבר על מהו מחול מודרני ועל השונה והדומה בינו לאמנויות נוספות כמו תיאטרון, מוזיקה, אמנות פלסטית.
2.הסבר קצר על דרכים שונות לבניית יצירה/ריקוד והתייחסות ספציפית לתהליך היצירה "בית וגעגוע" -"הצצה" לתהליך העבודה מאחורי הקלעים/בסטודיו .
3. הדגמה- איך בונים חומרים תנועתיים? בשלב זה אני מזמינה משתתפות מהקהל ומראה הלכה למעשה 2-3 דוגמאות . ההתנסות מתאימה לקהל בלי רקע בכלל במחול ולקהל שיש לו רקע. {תגובות מהקהל לשלב זה היו משמעותיות, הן הצליחו לחבר ולזהות חומריים תנועתיים במהלך הצפייה להתנסות אם כי זה לא מחייב ובמידה ואין הענות אפשר לדלג עליו}
4.התייחסות לבחירה מוזיקלית – עבודה עם מוזיקה מקורית.
5.הצעה להתבוננות במופע- איך צופים במחול מודרני? עצה ורעיונות לחיבור.
אורך הדיון משתנה בהתאם לקהל (בין 10 ל-40 דקות)
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.