הסרט "שתיקת הארכיון" בוחן באופן מעמיק את היחס המתעתע שבין זיכרון - אמת, ותיעוד (צילום) באמצעות סיפור הפקתו של סרט התעמולה הנאצי הארוך והמשמעותי ביותר שהופק בגטו ורשה, במאי 1942, זמן קצר לפני שליחת רוב תושבי הגטו להשמדה בטרבלינקה. "שתיקת הארכיון" חושף את סיפור עשייתו של אותו סרט תעמולה והוא מעמת את הדימויים שבו עם עדויותיהם של ניצולים שהיו עדים לצילומים ברחובות הגטו. בסרט משולבים קטעים מיומנים שכתבו תושבי הגטו היהודים ובהם נחשפת תחבולת הבימוי, וכן פרוטוקול חקירה נדיר של אחד הצלמים הנאצים שעמדו מן הצד השני של המצלמה, פרוטוקול המתגלה כאן לראשונה.
הסרט זכה בפרסים רבים וביניהם: פרס ון ליר לסרט תיעודי - פסטיבל ירושלים 2010 / פרס הפורום לשימור אודיוויזואלי, פסטיבל ירושלים 2010 / סרט התעודה הטוב ביותר – פסטיבל הוטדוקס, טורונטו, 2010 / פרס העריכה, פסטיבל סנדנס, ארה"ב, 2010 / פרס התסריט הטוב ביותר, פסטיבל סילברדוקס, ארה"ב, 2010 / פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, הפסטיבל היהודי בברלין, 2010 / ובשבעה פרסים בתחרות פורום היוצרים התיעודיים 2010.
תיעודי. 89 דק'.
המפגש מתמקד בזיכרון השואה ובפענוח של דימויים קולנועיים. במפגש עם הבמאית יעל חרסונסקי או עם המפיקים איתי קן-תור ונעמי שחורי הם יספרו על הנסיבות שהובילו לעשיית הסרט, ויעלו לדיון שאלות הנוגעות לדרך שבה אנו מבנים תמונת מציאות בהסתמך על מרכיבים חזותיים וקוליים, ולתקפותם של דימויים אלה.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.