מפגש מרתק בין שני עולמות מוסיקליים שונים המוסיקה הקלאסית המערבית והמוסיקה הקלאסית מהמזרח. נעמוד על השונה והדומה בין שני העולמות על היופי של כל אחת מהתפישות האסטטיות של כל סגנון, על המפגש המרתק של שני עולמות אלו על במה אחת, על המצלולים העשירים במקצב בקישוטיות בהומופוניה ובפוליפוניה. נכיר את הכלים המעניינים של מוסיקת המזרח, העוד הכינור הנאי הקאנון והדרבוקה וכמובן את הכלים המערביים שבתזמורת, הכינור הויולה הצ'לו והקונטרבס, ולבסוף נאזין לחיבור של שני העולמות יחד ליצירה אחת.
בקונצרט נחשף לעושר ולצבעוניות של המצלולים השונים ליופי ולהישגים שכל תרבות מביאה לעולמינו.
לצפייה בסרטון
דבר המנצח וכותב תוכנית הקונצרט "צלילים שלובים - מזרח מערב", שמואל אלבז
הרעיון לכתיבה והפקת התוכנית "צלילים שלובים" נבע מהעובדה שעסקתי במשך 13 שנים בביצוע של יצירות מתרבות המזרח במסגרת תפקידי כמנצח ראשי בתזמורת האנדלוסית הישראלית.
החינוך וההשכלה המוסיקלית שלי כל השנים מילדותי היה חינוך קלאסי מערבי תוך לימוד מעמיק, הבנה, ידע, ניתוח וביצוע של יצירות קלאסיות מערביות.
התוצאה של המפגש האישי שלי עם שני העולמות אפשר לי להתבונן בזוית רחבה יותר על המוסיקה בכללותה כתוצר תרבותי של האנושות והאדם באשר הוא.
זיהיתי את המשותף והדומה בין שני העולמות, הנובע כתוצאה מסכמות טבעיות ודרך חשיבה משותפת לכל בני האנוש. למדתי לחבר בין שני העולמות יחד וליהנות מהן במידה שווה, ואף לבצען באותו קונצרט.
בקונצרט זה הקהל נחשף לשני העולמות תוך כדי מפגש הנוצר על הבמה ביני לבין קבוצת נגנים ערביים המנגנים על הכלים המסורתיים שלהם.
הנגנים המנגנים בעוד, כינור, קאנון, ודרבוקה משתלבים יחד עם תזמורת מיתרים קאמרית מערבית.
תוך כדי שיחה ידידותית עם הנגן הראשי בקבוצת הנגנים המסורתיים, נוצרת שפה משותפת, הבנה הערכה, סקרנות וכבוד הדדי לשתי התרבויות ונוצר חיבור ללא סייגים וגבולות או תחרות, אלא הנאה מהתוצאה הסופית שהיא יצירת סגנון מוסיקלי חדש המורכב מערבוב שני העולמות האלו יחד.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.