שכונת מורנוב בוורשה היתה בעבר מרכז יהודי שוקק חיים. במלחמת העולם השנייה היא הפכה ל"גטו ורשה". כנקמה על מרד גטו ורשה חרבו הגרמנים את השכונה. אלפים נקברו תחת הריסותיה וגופותיהם לא פונו מעולם. בתום המלחמה נבנתה מחדש משאריות בתי היהודים, ואלפי פולנים שוכנו בה. כיום זוהי שכונה מרווחת וירוקה, אך העבר ממשיך לרדוף אותה וצץ במקומות לא צפויים. בין תושביה יש כאלה שמספרים על פגישות עם רוחות רפאים של יהודים – בלילות הן מנערות את האפר והעפר שתחתם נקברו ויוצאות לשוטט ברחובות שעד המלחמה היו שלהן. תושבים אחרים טוענים שרוחות הרפאים הן רק מטאפורה להשלכות שיש לקבורה של חיים, תרבות וזיכרון. חלקם מבקשים להתמודד באומץ עם העבר הקבור והמשלחות הישראליות שפודקות את השכונה. אבל, גם רוחות העבר הלאומניות ממשכיות לנשוב, קריאות אנטישמיות נשמעות ולעתים נדמה כאילו עברה של השכונה פולש בכוח לחיי ההווה בה ומשפיע גם על עתידה.
הבמאי חן שלח
מבין עבודותיו:
2021 תסריט בימוי ותחקיר "מורנוב" סיפורה של השכונה שנבנתה על חורבותיו של גטו ורשה (עבור ערוץ 8, הקרן החדשה לקולנוע, הבחירה הרשמית בפסטיבל ירושלים)
2017 אחד מיוצרי הסדרה (בשיתוף עם יוסי מלמן ודוקי דרור) ועורך התוכן ב "סיפור כיסוי" סיפורו של המוסד הישראלי (עבור ערוץ 8, הקרן החדשה לקולנוע, ערוצי טלוויזיה בעולם, נמכרה ל"נטפליקס")
2016 תסריט ובימוי "חזיר בארץ הקודש" סיפורה של תעשיית בשר החזיר בישראל (עבור הערוץ הראשון, נתמך ע"י הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, הקרנת בכורה בפסטיבל חיפה)
2014 תסריט בימוי ועריכה (ביחד עם דוקי דרור) "האויבת שלי, השותפה שלי" סיפורן של ישראלית ופלסטינאית המקימות עסק משותף ברמאללה ונאבקות בעולם גברי, צבאי עמוס בדעות קדומות (עבור "הרשות השניה לטלוויזיה" ונתמך על ידי הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, בכורה בפסטיבל חיפה, זוכה "פנדה הזהב" לסרט התיעודי הטוב של 2015 , מועמד לסרט התיעודי הטוב בפרסי אופיר 2015)
- רקע על גטו ורשה
- רקע - מרד גטו ורשה
- רקע על יהדות ורשה
- שאלה: מה ידוע לכם על יחסם של הפולנים ליהודים, לשואה?
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.