מחזה בהשראת ספרו הנודע של אנטואן דה סנט אכזופרי.
טייס מתרסק עם מטוסו במדבר, באמצע הלילה. אין איש במרחק עצום. לפתע מגיחה מן החושך דמות פלאית של ילד - ״הנסיך הקטן״. הוא מבקש מהטייס לצייר לו כבשה. עכשיו הם שניים במדבר רחב-ידיים ולהם מימייה אחת בלבד. הם מתקרבים ונקשרים זה לזה.
מה מחפש הנסיך הקטן במדבר? האם ישוב אל השושנה שלו, שמחכה לו? האם יצליח הטייס לתקן את המטוס לפני שייגמרו להם המים? ומה יקרה כשיגיע הרגע להיפרד?
״הנסיך הקטן״, ספרו הנודע של אנטואן דה סנט- אכזופרי הוא יצירה מעוררת מחשבה המעלה שאלות על הקיום האנושי, על אהבה וחברות, ילדות ובגרות ועל מהי ״בעיה רצינית״ ומה פחות.
ההצגה מלווה במוזיקה מקורית, וידאו-ארט ושפה תיאטרונית ייחודית.
VIDEO
VIDEO
מחזה מאת אורי וידיסלבסקי ונעמה שפירא
בימוי ומוזיקה: אורי וידיסלבסקי
אורי וידיסלבסקי, המנהל האמנותי של תיאטרון דימונה, כתב את המחזה, הלחין מוזיקה מקורית, ביים ויצר חוויה בימתית ייחודית בשיתוף עם שחקני האנסמבל.
שחקנים יוצרים: נטע בר רפאל, עדן גוזלן, נצנת זננך מקונן, קובי ילוז וחנית כהן-מור יוסף
עיצוב תפאורה ותלבושות : סבטלנה ליבשיץ
סבטה ליבשיץ היא מעצבת תפאורה, תלבושות ואביזרים. סבטה יצרה עולם קסום של חלום והכניסה את המדבר לבמת התיאטרון. כשלושה טון חול על הבמה ועליו מונחים כוכבים
המשמשים את ההצגה באופן מודולרי. הצופים (הקטנים והגדולים) כל הזמן שואלים - איך עשיתם את זה?
וידאו ארט וציור: ניקו ציבולבסקי וליזה קיזוב - סטודיו נדרימה
במהלך כל ההצגה משולב וידאו ארט על מסך גדול הממוקם בעומק הבמה לכל הרוחב והאורך.
את הציורים יצרו שני נערים צעירים ילידי דימונה השותפים ל"סטודיו נדרימה", הזריחות, השקיעות, הלילה - הכל מתרחש באופן חי לכל אורך ההצגה
ובהתאם למהלך הסצנות.
אנשי מקצוע נוספים:
עיצוב תאורה : אורי רובינשטיין
כוריאוגרפיה : נצנת זננך מקונן
עיצוב פוסטר וגרפיקה : בני קורי
בניית תפאורה: ינאי דוידסקו
הדרכה טרום צפייה
המפגש עם הילדים כולל שיח על הסיפור הקלאסי, על תיאטרון וקולנוע. ההדרכה מתבצעת בליווי תמונות מההצגה ושיח בין המדריך למשתתפים.
רגע לפני ההצגה יש לבקש מהתלמידים לנשים לב לשפת התיאטרון ואמצעי המבע החזותי של ההצגה וכיצד הללו משרתים את העלילה והדמויות.
הנה כמה דוגמאות:
העלילה – העיבוד של הסיפור לבמה נעשה באופן שמבהיר את מקומות ההתרחשות, הן במסעו הבין גלקסי של הנסיך והן במסעו הארצי, מנגישים את מהלך התפתחות העלילה ומאפשרים לקהל בגילאים הקטנים להבין שיחות שבקריאה בספר מורכבות למדי ומצריכות קריאה מחדש, ולקהל המבוגרים מוארות נקודות שמובעות באינטרפרטציה המאוד ייחודית של אורי וידיסלבסקי כיוצר ההצגה.
שילוב מדיה בהצגה – הוידאו ארט המצויר שמלווה לכל אורכה בעדינות של השקיעה והזריחה ואפילו בהמחשת סיפוריו של הנסיך לטייס, ריקודים ומפגשים עם הנסיך מודגשים בסרטים מצוירים מרהיבים, כולם עבודת יד של נערים דימונאים מוכשרים! יחד עם אפקט תאורה של פנסים חכמים, סאונד מצמרר – זו הצגה שמעוררת את כל החושים.
הדמויות – חמישה שחקנים על במה אחת מגלמים למעלה מעשר דמויות. בזכות עבודת שחקן מקצועית ומדוייקת של כל אחד ואחת, הקהל כמעט ולא שם לב שמולם אותו השחקן. דמותו של הנסיך הקטן מתפתחת ממפגש למפגש עם הדמויות הקסומות אל מול ההתפתחות בשיחות עם הטייס שבהרבה מקרים תוצאה של תובנות.
עיבוד לאחר ההצגה:
כרטיסיות – בסיום ההצגה הקהל מקבל לידו מאגד של 13 כרטיסים ובהן ציורים עבודת יד הלקוחים מהסיפור – שקיעה, כבשה, שושנה וכו.
כאשר ההצגה מתקיימת בפני קהל של עד 150 צופים, המנהל האמנותי של התיאטרון יוזם שיח וכך מעניק השלמה ועיבוד נוסף לחוויה התיאטרונית. השיח מתפתח עם הקהל בעקבות שאלות מנחות ומשם השמיים הם הגבול.
בהצגה זו צפו קבוצות בכל הגילאים ולכל קבוצה ידעו היוצרים לייצר שיח בהתאם. בין הנושאים שעלו: אחריות, מנהיגות, חינוך, הקשר בין הילד ולמבוגר, מקומו של הילד ומקומו של המבוגר, תיאטרון עם שחקנים חיים על הבמה והקרבה לקהל – מה זה עושה? למה זה נחוץ? ועוד עוד...
ליצירת הכנות ועיבוד מותאמים לקהל היעד ולפרטים נוספים יש לפנות לויאולה 054-4609286 דוא"ל: marketing@dimonatheater.com
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
המלצות סל תרבות מסלול אישור לארצי - הנסיך הקטן
לינק לצפיה