מפגש מוזיקלי שהוא שילוב של ביצוע חי של מוזיקה של ההרכב אקוט, והסברים על הרקע והשראה ליצירה עכשווית במוזיקה המזרחית. בסדנה התלמידים יהיו פעילים מעבר להאזנה כקהל, ויתנסו בצורה מעשית על ידי שירה או תיפוף.
ההרכב אקוט מלחין מוזיקה מקורית מזרחית לשירי משוררים עכשוויים. אקוט נמצאים בחיפוש תמידי ונסיון להשתמש ולשאוב השראה ורעיונות ממוזיקה מזרחית קלאסית אמנותית, בעיקר אנדלוסית וערבית. חברי ההרכב כולם מנגנים קבוע בתזמורות והרכבים של מוזיקה מזרחית כמו פרקת אלנור, התזמורת האנדלוסית ירושלים מזרח-ומערב, תזמורת חיבה ועוד. לפני כשנה הוציא ההרכב את האי פי. השני שלו, ״מספיק דיברנו על אהבה״ שבמרכזו יצירה ארוכה, הומאז׳ למבנים הקלאסיים של המוזיקה המצרית במאה הקודמת. שזאת מבוצעת רצוף בהופעה היא נמשכת כחצי שעה. היצירה האחרונה של ההרכב, ״יש אלוהים בעמק״ היא צעד נוסף באותו ז׳אנר ונכנסת וחוקרת אף עמוק יותר: הן באורך היצירה, 55 דקות, והן בהתייחסות למקאמים, מבנים מסורתיים, מאווהלים, תאקסימים ועוד.
ענבל ג׳משיד, זמרת ויוצרת, גדלה בירושלים ולמדה בתיכון למדעים ולאומנויות במגמת מוסיקה שם התנסתה לראשונה בהלחנת ״מוסיקה אמנותית״ עם מורים כמו ישראל שרון, אנדרה היידו ומיכאל וולפה. במשך לימודיה זכתה בקרן תרבות אמריקה-ישראל (קרן שרת) בקומפוזיציה.
ענבל היא בוגרת תואר ראשון בקומפוזיציה ותואר שני בשירה במחלקה הרב תחומית שם למדה שירה ערבית עם סמי ח׳שיבון, באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. והופיעה בהפקות שונות בירושלים ובארץ.
הגיטריסט והיוצר גלעד ואקנין גדל גם הוא בירושלים והוא בוגר תואר ראשון בקומפוזיציה מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. לפני כחמש שנים החל ללמוד מוסיקה אנדלוסית אצל נינו ביטון איתו החל להופיע בקביעות כל יום שישי במשך כשלוש שנים והתמחה במוזיקה אלג׳יראית כשהוא מנגן על גיטרה או על מונדול, כלי פריטה אלג׳יראי. יחד עם ״תזמורת המגרב״ של נינו ביטון הופיע בערים רבות בארץ ובאירועים רבים מחינות ועד לפסטיבל ישראל וכן הופיע עם ההרכב בפסטיבל קרקוב בפולין. גלעד מנגן עם בתזמורת ירושלים מזרח ומערב, איתם הוא הופיע בנאנט, צרפת. לפני שנתיים גלעד הקים את ״דוניא״ אותו הוא מנהל כיום, מרכז ללימודי מוזיקה לילדים - הקונסרבטוריון הראשון למוזיקה מזרחית בירושלים.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.