מיכאל גרינשפן והסרט חידת שושני

תחום: קולנוע
תת-תחום: מפגש עם יוצר וסרטו
משך זמן המופע: 110
סגנון:
שם הרכב:
סיווג: מפגש עם יוצר וסרטו
שם המפיק: מיכאל גרינשפן
שנת הסרט: 2023
קהל יעד: ט - יב
כמות קהל מקסימלית: 80
הסעה: הסעה לא כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 05/03/2025

איש לא ידע את שמו האמיתי, אלא רק את הכינוי "מר שושני". הוא היה נווד נצחי, מטורף וגאון, שלימד את גדולי העולם כזוכה פרס הנובל אלי ויזל, פרופסור שלום רוזנברג והפילוסוף הנודע עמנואל לוינס. בלי משפחה ובלי חברים, ללא קורת גג, מרושל ומחליף שמות וזהויות, הפך למיתוס - יש אפילו הטוענים שלא היה אלא אגדה. "הנווד שידע הכול". כיצד רכש את הידע האינסופי שלו? מאיפה הכסף העצום שהשאיר אחריו? מה היתה תפיסת עולמו? ולמה הסתיר את עצמו? מר שושני הוא אחת החידות הגדולות במאה העשרים , הוא נכלל ברשימת עשרה האנשים המסתוריים בכל הזמנים. הסרט "חידת שושני" מציג את המסע אל הפיענוח ומעלה הרבה שאלות בדרך: שאלות פילוסופיות, שאלות על היהדות, על חשיבות הלימוד, על גאונות, על השפעת המורים, על הבנת הדמות בכל סיפור וגם על קולנוע.

לצפייה בסרט חינם:

https://www.youtube.com/watch?v=06eNN3L9XFA




מיכאל גרינשפן נולד בפריז ב-1970, עלה לארץ ב-1995, למד קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, שירת כחובש קרבי. מיכאל עבד כצלם, כתב ועורך בערוצים בין-לאומיים ואז הקים את חברת ההפקה שלו עם שלושה שותפים. מאז 2000 הוא הפיק וביים כתבות וסרטים תיעודיים רבים, כמה מהסרטים האלו הופצו בעולם, זכו בפרסים ושודרו בערוצים רבים בכמה שפות. בין סרטיו:

- "הצופים היהודיים במרוקו" 65 דק'.

- " Manitou, la parole retrouvée", 78 min , "מניטו – קול העבריות"

סרט על הרב לאון אשכנזי המכונה "מניטו", שנולד באלג'יריה, השפיע מאד על יהדות צרפת לאחר השואה.

בשנים האחרונות הוא הפך ליותר ויותר פופולרי בישראל. זו תופעה יוצאת דופן: צעירים ישראלים רבים, לא דוברי צרפתית ושלא  הכירו אותו, מגלים אותו ומתלהבים, 25 שנה לאחר מותו.

- "חידת שושני" 87 min

סרט תיעודי-אנימציה על מר שושני שהיה נווד אלמוני וגאון. הוא נדד ברחבי העולם תחת זהויות בדויות ולימד שועי עולם ועוד אלפי תלמידים והשפיע עליהם, דוגמת חתן פרס הנובל אלי ויזל והפילוסוף הנודע עמנואל לוינס.

הסרט הוקרן בהקרנה בכורה בפסטיבל הבינלאומי בחיפה וזכה בפרס הסרט הטוב ביותר ב-2023 על ידי פורום מבקרי הקולנוע בישראל.

 - "מתוך הספקטרום"

סרט קצר על אוטיזם ששודר בערוץ10

26 דק' - "טולוז בין ורוד לאפור"  - 

סרט על הקהילה היהודית בטולוז לאחר הפיגוע הרצחני בבית הספר היהודי "אוצר התורה" – איך להתמודד עם טראומה כזו? חלק מהיהודים מחליטים להישאר אבל דואגים ואחרים מתכננים לעזוב, לעלות לארץ או כבר עזבו את העיר. הסרט שודר בערוץ1.

"צאצאי הנאצים : הירושה השטנית" - 82 דק' 

סרט על צאצאי הנאצים שהחליטו להתגייר וגרים בארץ. הוא דן בשאלה של האחריות והאשמה של הגרמנים ככלל ושל הצאצאים בפרט. אחד ההסברים האפשריים של התופעה הוא התיקון. הסרט שודר בערץ הצרפתי FRANCE3 ובעוד ערוצים רבים בעולם. בערוץ8 בארץ. הוא גם זמין באמזוןTV בPRIME וב- APPLETV.

- “The Forgotten Refugees” "הפליטים שנשכחו" 

48 דק'
סרט על היציאה הגדולה של יהודים ממדינות ערב ומאיראן במאה ה-20. "הפליטים שנשכחו" חושף את ההיסטוריה וההרס של הקהילות היהודיות המזרח תיכוניות, שחלקן התקיימו במשך יותר מ-2,500 שנים. הסרט צבר עניין רב בעיקר בארה"ב. הוא הוקרן לאחרונה בקונגרס האמריקאי בוושינגטון ובאו"ם, על מנת להעלות מודעות בעולם סביב הפן הנשכח הזה בהיסטוריה של המזרח התיכון.

הסרט הוקרן פעמים רבות בערוץ הטלוויזיה הציבורי בארה"ב PBS "הפליטים שנשכחו" זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי במרבלה, ספרד.

 

לאחר כל הקרנה של הסרט עולות שאלות רבות גם על הדמות וגם על תהליך עשיית הסרט. אספר איך בניתי את הסיפור, איך יצרנו את קטעי האנימציה המרשימיים ואיך התמודדתי עם כל המכשולים בתחקיר הארוך.

קשה להאמין אבל זה אמיתי: עבדתי יותר מ10 שנים על הסרט הזה.

אספר לתלמידים את כל הסודות שמאחורי ההפקה של הסרט "חידת שושני": המסע הקשה כדי לשכנע את הקרנות ואת הערוצים לתמוך בסרט (איך עושים סרט על אדם אלמוני שלא יודעים מי היה או מה עשה...), התחקיר הכמעט בלתי אפשרי, כתיבת התסריט, הצילומים בכמה מדינות בעולם (איך למשל ניתן לשכנע אדם חשוב ועסוק כמו אלי ויזל להתראיין), העריכה המורכבת עם כמה עורכים שונים וגם עבודת הצוות עם המלחין, המעצבת ועם האנימרטורים...

בקיצור: סיפורם של מר שושני ושל הפקת הסרט שזורים זה בזה ומרתקים.

שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
מיכאל גרינשפן
0505977774

michaelgryn@yahoo.com

יפו-תל אביב

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.