הצגת ילדים מוסיקלית ומצחיקה בהשראת סיפור הילדים המפורסם:
'על חולד קטן שרצה לדעת מי עשה לו על הראש' מאת ורנר הולצווארת
על מה ההצגה?
חולד קטן מציץ בוקר אחד מפתח מחילתו ובאותה השנייה בדיוק מישהו עושה לו על הראש. החולד הקטן יוצא למסע חיפושים אחר בעל השלל, כאשר כל חיה שהוא פוגש בדרכו מראה לו איך היא עצמה עושה. כל מפגש כזה מלמד את החולד הקטן עוד קצת על העולם הגדול שבחוץ. ההצגה נוגעת באחד הנושאים שהכי מעסיקים ילדים בצורה עדינה ומצחיקה תוך שילוב דיאלוגים שנונים וקטעי סלפסטיק, שירה וריקוד.
זוכת פרס השחקן לאיציק לילך בטקס פרסי הצגות הילדים
מועמדת לפרסי הצגת השנה, בימוי ומוזיקה מקורית
כתיבה ובימוי: ירון אדלשטיין ואהרון לוין
בהשתתפות: דניאל סבג, איציק לילך, ירדן לויתן
מוסיקה מקורית: איתמר גרוס
תנועה: אריאל וולף
תלבושות: הדס זרח, מיכל ברגמן ואוסי אזן
ירון אדלשטיין - מחזאי ובמאי
בוגר מסלול בימוי בסמינר הקיבוצים. מחזאי השנה של תיאטרון הקאמרי (2021). מבין מחזותיו: 'רינגו', 'מיקי מציל' (הקאמרי), 'איכן שפועם ליבך' (הבימה 4), 'הר' (היידלברג, גרמניה), פפפפפפפ' (זוכת פסטיבל עכו) ועוד.
אהרון לוין - מחזאי ובמאי
משורר, מחזאי ובמאי. בין יצירותיו: 'הלך על אהרון' (ספר שירה, 2022), ׳פפפפפפפ׳ (מחזה, זוכה פסטיבל עכו, תאטרון האינקובטור); איש עומד מאחורי אשה יושבת (הבימה, הקאמרי).
דניאל סבג - שחקן
בוגר מסלול משחק בסמינר הקיבוצים. שחקן תיאטרון הבימה, תיאטרון השעה, אורנה פורת. משחק בהצגת יחיד 'איכן שפועם ליבך'. שחקן טלויזיה וקולנוע ('זגורי אימפריה', 'קיבוצניקים', 'שבע ברכות' ועוד)
איציק לילך - שחקן
בוגר בית צבי. שיחק בתיאטראות שונים ביניהם: תאטרון הבימה, אורנה פורת, השעה, הסמטה, תמונע ועוד. משחק במופעים 'קומיקזה' ו'שלושה מאלתרים', זכה בפרס השחקן הטוב ביותר על תפקידו בהצגה 'החולד הקטן'.
ירדן לויתן - שחקנית
שחקנית ומוזיקאית בוגרת ניסן נתיב תל-אביב. שיחקה בתאטראות שונים: תאטרון הקאמרי, תאטרון השעה, אורנה פורת, תיאטרון חיפה, התאטרון הארצי ועוד. שיחקה בטלויזיה: 'השועלים', 'דוז פואה' ועוד.
איתמר גרוס - מלחין
פסנתרן, מלחין, מנהל מוסיקלי ומעבד. היה שותף ביצירתם של אומנים רבים ביניהם: יוני רכטר, אתי אנקרי, נורית גלרון ועוד. בין יצירותיו המקוריות לתיאטרון ומחול, בקאמרי: 'פיקוח נפש', 'אני סבתא שלך'. הבימה: 'איש עומד מאחורי אישה יושבת', תיאטרון בית לסין: 'יומני חוף ברייטון', תיאטרון החאן: 'הדלת ממול', 'הסבתות' ועוד.
צוותי חינוך יקרות ויקרים, אנחנו גאים להציג בפניכם את ההצגה 'החולד הקטן', מחזה מוזיקלי מקורי בעקבות הספר המפורסם 'על חולד קטן שרצה לדעת מי עשה לו על הראש?' מאת ורנר הולצווארת, שנכתב במקור בגרמנית ותורגם לעשרות שפות ברחבי העולם.
ההצגה נוגעת באחד הנושאים שהכי מעסיקים ילדים בגיל הרך, בצורה עדינה, מצחיקה ומוזיקלית, ומסייעת להם לחקור ולהכיר את גופם, כולל החלקים שהמבוגרים נמנעים לעיתים מלדבר עליהם. כמו כן הילדים ילמדו על האומץ לשאול ולחקור, ועל נקיטת יוזמה כשמשהו שנעשה להם אינו הוגן ודורש הסבר והתנצלות.
החוויה בתיאטרון, בשונה מקריאת ספר או צפייה בקולנוע, היא קודם כל חוויה של מפגש שמתרחש בין השחקנים שעל הבמה לבין הצופים היושבים בקהל. הפעילות שלאחר הצפייה יעמיקו את חווית הצפייה בהצגה ויהוו חוט מקשר בין עולם התיאטרון לבין הילדים. דפי ההכנה מיועדים לכן מורות ומורים, בתקווה שיסייעו לכן להעמיק את חוויית הצפייה ולהטמיע את הנושא בכללותו. נשמח לסייע ולתת מידע נוסף על מנת שהילדים יוכלו לקבל את החוויה הטובה ביותר להצגה. שלכם, צוות 'החולד הקטן'.
לאחר הצפייה בהצגה אפשר לשאול שאלות ולנהל דיון בנושאים הבאים:
- איך מתמודדים עם בעיות: למעשה 'נחתה' תרתי משמע על החולד בעיה והוא עכשיו צריך להחליט מה לעשות. הוא יכול היה לנקות את הראש ולחזור למחילה למשל. אבל הוא בחר להבין ולחקור את הגורם לבעיה. בעצם בחר להתמודד איתה.
- להתמיד ולא לוותר. החולד עובר המון חיות עד שהוא מוצא מי עשה לו על הראש. הוא ממשיך עד שהוא מוצא למרות שיכול היה להתייאש.
- אפשר להעלות את הנקודה שאנשים (לרוב מבוגרים) נמנעים מלדבר על משהו כמו קקי למרות שזה חלק מהחיים וזה בריא וכיף לדבר על הכל (עם אמא ואבא, בבית...)
-איזה סוג קקי הכי אהבתם ולמה? (בהצגה סוגי הקקי השונים מוצגים דרך אלמנטים תאטרוניים יפים וצבעוניים כמו קוביות צבעוניות, בועות סבון ועוד...)
-המחזה כתוב בשפה יפה ושנונה ובוודאי הילדים ילמדו דרכו מילים חדשות. ניתן לשאול את הילדים האם היו מילים בהצגה שלא הבינו? האם היו מילים חדשות שלמדו בהצגה? ודרך זה ללמוד מילים גבוהות יותר. המורה יכולה להזכיר ביטויים כמו: קצר-רואי, צרות צרורות, ללחך עשב, נרעש ונרגש, לקפל את הזנב, להפנות את הגב, להעניק מחילה, להותיר חותם...
פעילות בעקבות ההצגה:
ניתן לבקש מהילדים שכל אחד יספר על משהו שקרה לו פעם, (ולא היה לו נעים) כמו שקרה לחולד הקטן. איך הוא הרגיש כשזה קרה, ומה הוא עשה בעקבות זה.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.