שישה אנשים מבוגרים חוזרים לבית הספר בו למדו ופוגשים בו את הילדים שהיו בימי בית הספר. זיכרונות הילדות הרחוקים שלהם מתערבבים בחוויות החיים שלהם כאנשים מבוגרים והופכים למסע-חלום. המפגש המטלטל בין המבוגר לילד, בין העבר להווה, סוחף עמו את הקהל למחוזות של חלום וזיכרון, געגוע, צחוק, אובדן, התפכחות והתבגרות.
בסגנון המופע המיוחד שיוצר תאטרון מסתורין, הקהל הולך בעקבות הגיבורים וזוכה לחוות את העולם מנקודת המבט שלהם. הקהל חופשי לבחור באיזה מסלול לצפות, אחר אילו גיבורים לעקוב, ולאילו חדרים להיכנס, מה שמאפשר לחוות חוויה שונה בכל צפייה.
VIDEO
איזה מין תאטרון זה?
המופע SHKOLA כמו שאר מופעי תאטרון מסתורין משתייך לשני זרמים באמנות המופע: תאטרון תלוי-מקום ותאטרון חוויה (אימרסיב immersive theatre ). בשנות השישים של המאה העשרים החלה בעולם מגמה של יוצרות ויוצרי תאטרון ומופע ששאפו לשבור את המוסכמות המקובלות ששלטו בתרבות התאטרון עד אז, ובמרכזן מוסכמת אולם התאטרון עצמו. יוצרים אלה וממשיכי דרכם פתחו גישות רבות ליצירת אמנות בכלל ואמנות מופע בפרט בחללים אמיתיים (מוסך, מסעדה, מפעל, רחוב, חוף הים, תחנת רכבת, בית ספר למשל) ולא בחללים המיועדים (אולם תאטרון או גלריה). מופע מסוג זה לא שואף להעלים את החלל בו הוא מתרחש אלא דווקא להדגיש אותו, להשתלב בו או להתנגד אליו, ולהציגו לקהל באור חדש. במהלך העשור האחרון התפתח בלונדון וניו-יורק סגנון תיאטרלי המפרק מוסכמה תרבותית נוספת – זו שלפיה קהל הצופים יושב במושבים מנגד (במנותק) לחלל התרחשות המופע (״במה״). סגנון זה המכונה באנגלית ״אימרסיב״ שם דגש על תאטרון כחוויה רב חושית חובקת-כל, בה לעיצוב החללים ושילוב הצופה בהתרחשות המופע תפקיד מרכזי ומכריע. סגנון זה מושפע מאוד מהחוויה של משחק מחשב או הדמיית מציאות (VR ), בהם אנחנו נוטים לשכוח לגמרי את העולם האמתי ולשקוע (משמעות המילה אימרסיב) לחלוטין בעולם פנטסטי. כמו בחלום.
מספר אומנים
12
מספר אנשי צוות
11
זמן הקמה
לא רלוונטי
מאיזה שעה
19.00
עד איזה שעה
20.15
שפת המופע
ללא מילים
ציוד הקרנה
לא רלוונטי. המופע הוא תלוי מקום, מתקיים אך ורק בבית ספר קדמה, ירושלים
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.