המפגש עוסק בקשר בין איור לסיפור ובשאלה מי חשוב יותר מביניהם, דרך ספרי הילדים שאיירה היוצרת ודרך עבודות הקומיקס והקריקטורה שלה שהובילו אל הספרים.
החלק הראשון של המפגש מתייחס לספרים "אלימיאו" ו"ג'ורג'י" - שני ספרים שעוסקים, בין היתר, בחתולים, והוא עוסק בתפקידה ובחלקה של המאיירת בספרים ובשילוב אלמנטים של קומיקס בהם.
החלק השני של המפגש עוסק בהקשר החתולי וברקע לאיור הספרים הנ"ל דרך עבודות הקומיקס והקריקטורה של היוצרת בטור "רישומון" שהתפרסם ב"עכבר העיר" וב"פינת ליטוף" המתפרסמת ב"מוסף הארץ". חלק זה מתייחס גם להתחלת הקומיקס בעולם ובישראל ולשאלה - איך מוצאים רעיון לקומיקס או סיפור?
החלק האחרון של המפגש מציג עבודות של היוצרת שלא קשורות לחתולים - איורים מהספר "אני מחליט מה יהיה" ואת חוברת הקומיקס "תותים" - ומתייחס לערך המוסף שספרים (רגילים ובקומיקס) נותנים לקורא מעבר לסיפור ושקריקטורות מעניקות מעבר לבדיחה.
המפגש מלווה במצגת ויזואלית שמראה לילדים את העבודות ומדגימה להם את הדברים, ובהקראה של קטעים מהספרים בשילוב הקרנה של האיורים הנלווים אליהם.
אילנה זפרן היא קומיקסאית, קריקטוריסטית ומאיירת. יוצרת המדור "פינת ליטוף" ב"מוסף הארץ". היא פירסמה סטריפים וסיפורים קצרים בקומיקס בעיתונים ובכתבי עת, והוציאה לאור ארבעה ספרי קומיקס וקריקטורה: "סיפור ורוד" (הוצאת מפה, 2005), "רישומון - האוסף" (הוצאת פרדס, 2014), "פינת ליטוף - האוסף" (הוצאה עצמית, 2015), "פינת ליטוף 2 - האוסף" (הוצאה עצמית, 2017) ואת חוברות הקומיקס "ספגטי! החתולה היפה בתבל" ו"הכול אודות רפי". היא מנחה סדנאות קומיקס לילדים ומשתתפת בתערוכות קומיקס קבוצתיות בארץ ובעולם.
המפגש מתייחס לספרים "אלמיאו" מאת יהונתן גפן, "ג'ורג'י" מאת דקלה קידר ו"אני מחליט מה יהיה" מאת שמואל חיימוביץ', לטור הקומיקס "רישומון" ולמדור "פינת ליטוף" המתפרסם ב"מוסף הארץ".
ספרים נוספים שמוזכרים במפגש: "קפטן תחתונים" מאת דאב פילקי, "בילבי" (גרסת הקומיקס) מאת אסטריד לינדגרן, ספרי "טינטין" מאת ארז'ה, "הנסיך הקטן" מאת אנטואן סנט אקזופרי (גירסת הקומיקס של זואן ספאר), "פלורה ויוליסס" מאת קייט די קמילו.
רעיונות לדיון:
- איזה יחס מתקיים בספרים בין הטקסט לאיורים? ואיזה יחס מתקיים ביניהם בקומיקס ובקריקטורות?
- האם הסיפור יכול להתקיים ללא האיורים?
- מה יותר חשוב - שהרעיון/הסיפור יהיה מוצלח או שהאיורים יהיו יפים?
- מה ספרים "רגילים" ובקומיקס נותנים לנו מעבר לסיפור? מה קריקטורה נותנת לנו מעבר לבדיחה?
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.