בת-שבע אנסמבל - כמויות (לקבוצות עד 350 תלמידים)

תחום: מחול
תת-תחום: מופע מחול
משך זמן המופע: 45
סגנון:
שם הרכב:
סיווג:
שם המפיק: בת שבע-להקת מחול
קהל יעד: א - יב
כמות קהל מקסימלית: 350
הסעה: הסעה כלולה במחיר
סוגות נוספות
נושאים נוספים
תאריך הצטרפות לסל 19/01/2016

קולאז' של קטעי ריקוד קצרים שלכל אחד מהם אופי תנועתי ומוזיקלי משלו. המופע מתקיים ברחבה שמוקפת מכל עבריה בקהל. הרקדנים יושבים בין הצופים ומזמינים אותם מדי פעם להשתתף במופע. בשונה מן המקובל, אין כאן הפרדה ברורה בין הבמה לאזור הקהל, וכך יכולים הצופים לראות את הרקדנים מקרוב. שבירת מחיצות זו היא עיקר עניינו של המופע, המנסה לחצות את הגבולות המקובלים בין רקדנים לצופים.

מאת: אוהד נהרין 

ביצוע: רקדני להקת אנסמבל בת שבע – הלהקה הצעירה. נוצר לאנסמבל בת-שבע - הלהקה הצעירה בהשראת "ממותות" ו"משה" מאת אוהד נהרין 




מופע המחול "כמויות"

מאת: אוהד נהרין 

בביצוע: רקדני להקת אנסמבל בת שבע – הלהקה הצעירה. נוצר לאנסמבל בת-שבע - הלהקה הצעירה בהשראת "ממותות" ו"משה" מאת אוהד נהרין 

(המידע בערבית מופיע אחרי המידע בעברית)

עיצוב תלבושות:  שרון אייל, אלה אייזנברג עיצוב סאונד:  דודי בל מוסיקה: Yapoos, Takagi Masakatsu, Ogurusu norihide, Drummatic, Fonica, Yuzu Kako Lou Reed, Bobby Freeman, Nakagawa Takashi,Isolated Audio Players Roletta Secohan, Flower Companyz, L.V. Beethoven, Tsipi Fleicher John Tavener, The Ventures, Pan Sonic, The Aqua Velvets, Cirrus Roberto Pregadio-Claudia, Boss Phobie, Haim Laroz. קאסט מקורי: יניב אברהם, דניאל אגמי, ליאל איילנברג, עודד ביין, מתן דוד, ארז זוהר, עדי זלטיןעידן יואב, מאיה ליפסקר, פלורנסיה למרקה, יערה מוזס, שי פרת, דורון רז, גיא שומרוני, גבריאל שפיצר. 

בכורה עולמית:  יולי 2003, ביה"ס תיכון חדש, תל-אביב משך המופע: 50 דק'.

אוהד נהרין 

כוריאוגרף, המנהל האמנותי של להקת המחול בת-שבע ומפתח השפה התנועתית - גאגא. ב־1974 הצטרף ללהקת מחול בת־שבע. בשנתו הראשונה בלהקה, הכוריאוגרפית האורחת, מרתה גראהם, הזמינה אותו להצטרף ללהקתה בניו יורק. בשנים 1990-1980 העלה נהרין את עבודותיו בניו יורק ומחוצה לה והוזמן ליצור ללהקות שונות, בהן בת־שבע, להקת המחול הקיבוצית ולהקת NDT, הולנד. ב-1990, נהרין מונה למנהל האמנותי של להקת מחול בת־שבע ובאותה שנה הקים את אנסמבל בת-שבע - הלהקה הצעירה. מאז יצר למעלה מ־ 30 עבודות ללהקה ולאנסמבל יחדיו.

לצד עבודתו ככוריאוגרף, פיתח נהרין את גאגא - שפת תנועה חדשנית המבוססת על מחקר הבוחן את העצמת החוויה החושית והדמיון, העלאת המודעות לצורה, מציאת דפוסי תנועה חדשים והתקדמות אל מעבר לגבולות מוכרים. גאגא, המהווה את שיטת האימון היומיומית של רקדני בת-שבע, התפשטה ברחבי העולם בקרב קהילת הרקדנים והציבור הרחב כאחד. נהרין משתמש לעתים קרובות בכישורים המוזיקליים שרכש בצעירותו. הוא עבד בשיתוף עם להקת נקמת הטרקטור ("קיר", 1990), אבי בללי ודני מקוב (״אנאפאזה", 1993), עברי לידר ("זינה", 1995) וגרישה ליכטנברגר ("עבודה אחרונה", 2015). תחת השם הבדוי מקסים ואראט, חיבר את המוזיקה ל"מקס" (2007) וערך את הפסקול והמיקס ל"ממותות" (2003), "הורה" (2009), "שדה21" (2011), "החור" (2013), "עבודה אחרונה" (2015) ו"ונצואלה" (2017).

عرض راقص "كميات"

من تصميم حركة: اوهاد نهارين

اداء: راقصي فرقة انسمبل بت شيفع- الفرقة الشبابية. انتج لانسمبل بت شيفع- الفرقة الشبابية بوحي : "ماموثات" و"موشة" من تصميم حركة اوهاد نهارين   تصميم الملابس:  شارون ايال, ايله ايزنبرغ تصميم الصوت: دودوي بل  موسيقى :Yapoos, Takagi Masakatsu, Ogurusu norihide, Drummatic, Fonica, Yuzu Kako Lou Reed, Bobby Freeman, Nakagawa Takashi,Isolated Audio Players Roletta Secohan, Flower Companyz, L.V. Beethoven, Tsipi Fleicher John Tavener, The Ventures, Pan Sonic, The Aqua Velvets, الطاقم الاساسي:ينيف افرهم, دانيال اجمي, ليال ايلنبرغ, عودد بيين, متان دافيد, ارز زوهر, عدي زلتن,عيدن يؤاف, ماي ربسيكر,فلورنسياه لمركه, يعارة موزيس, شاي بيرات, دورون راز,خاي شومروني, خبريال شفيتسير. العرض الافتيتاحي  العالمي:  ايلول 2003 hالمدرسة الاعدادية الجديدة ,تل- ابيب  مدة العرض: 50 دقيقة.

 اوهاد نهارين 

هو مصمم حركة, المدير الفني لفرقة الرقص بت شيفاع ومطور اللغة الحركية- خاخة. ب- 1974 انضم لفرقة الرقص بت شيفاع. في سنته الاولى في الفرقة, الضيفة مصممة الحركة, مارتا خرهام, دعته للانضمام الى فرقتها في نيو يورك.  بين السنوات 1980-1990 عرض نهارين اعماله في نيويورك وخارجها ودعي لانتاج تصميم حركة لفرق مختلفة, من بينهم بت شيفاع, فرقة الرقص الكيبوتسية وفرقة NDT في هولندا. في سنة 1990, عين نهارين كمدير فني لفرقة الرقص بت شيفاع وفي نفس السنة اقام انسمبل بت شيفاع – الفرقة الشبابية. منذ ذلك الحين انتج اكثر من 30 عمل للفرقة والانسمبل معا.

بجانب عمله كمصمم حركة, طور نهارين الخاخة- لغة حركية جديدة مبينية  على بحث الذي يختبر على مضاعفة الخبرة الحسّية والخيال, زيادة الوعي, ايجاد طوابع حركية جديدة  والتقدم الى ما ابعد من الحدود المعروفة . خاخه, التي هي طريقة التمارين الحركية واليوميه لراقصي بت شيفاع, انتشرت حول العالم بين مجتمع الراقصين والمجتمع العام. نهارين يستعين غالبا بمواهبه الموسيقية التي اكتسبها في شبابيه. عمل بشراكة مع فرقة نكامت هتركتور ( "حائط", 1990), افي باليلي وداني ماكوف (" انافازا", 1993), عفري ليدير(" زينه",1995) وخرشه ليختنبرخر ("العمل الاخير" 2015).  تحت الاسم المستعار مكسيم فارات, كتب الموسيقى ل"مكس" (2007) ,وجهز الباسكول والميكس ل"ماموثات" (2003), "هوراه" (2009), "حقل 21" (2011), "الثقب" (2013), "عمل اخير" (2015) "فانتسويلا" (2017).


 

 

הכנה לקראת צפייה במופע המחול "כמויות" מאת אנסמבל בת שבע

(ההכנות בשפה הערבית מופיעות מיד אחרי ההכנות בשפה העברית)

 

מושגים בסיסיים: מהו מחול ומהי יצירת מחול?

כוריאוגרף - היוצר שאחראי על כל מרכיבי יצירת המחול.

משפט תנועתי - סידרה קצרה של תנועות.

שפה תנועתית - חיבור של המשפטים התנועתיים, ה"מילון" התנועתי הייחודי של היצירה, טכניקת המחול הספציפית שמשתמשים בה והסגנון (קלאסי, מודרני, אחר).

סוגי מחול מרכזיים - הינם הבלט הקלאסי והמחול המודרני. סגנונות בולטים אחרים הינם: מחול עכשווי, תיאטרון מחול, ריקודי רחוב, פלמנקו ועוד.                                                   הרעיון המרכזי - המוביל את הכוריאוגרף. יכול להיות סיפור, רגש, תוכן ומסר או רעיון מופשט.                                                         

מרחב - חלל הבמה בו נעים הרקדנים והשימוש שהם עושים בו. מעניין לשים לב האם הרקדנים נעים במקום אחד, מתקדמים בחלל במסלולים, יוצרים מבנים (שורות, טור) משתמשים ברמות גובה שונות (גבוה - עמידה וקפיצה, בינוני -כיפוף רגלים, נמוך רצפה).     

הרקדנים - בלתי אפשרי להפריד בין הרקדן והריקוד. הם היצירה וכלי הביטוי בו זמנית בניגוד לאמנויות אחרות. הם שמאפשרים לכוריאוגרף להביע את עצמו ולעיתים גם משתתפים בתהליך יצירת המחול. מעניין לשים לב ליכולות הטכניות ורמת המיומנות הגופנית של הרקדן ולנוכחותו. מה ההכשרה שלהם (קלאסי, מודרני, אחר)? לאיכויות התנועתיות, לשרירים, הזיעה וכו'. יש לשים לב למספר הרקדנים, החלוקה המגדרית (כמה בנים וכמה בנות?).

הליווי המוסיקלי - של המחול יכול להיות קטע מוסיקה קיים או מוסיקה המולחנת במיוחד למחול. התנועות יכולות להיות מותאמות למוסיקה בדיוק רב, בצורה חלקית או להיות מנוגדות למוסיקה (תנועה איטית בלווי מוסיקה מהירה) המוסיקה תורמת ליצירת המכלול האמנותי השלם.

התלבושות והתפאורה - גם הם משלימים את החוויה האמנותית. הכוריאוגרף מחליט על צבע ועיצוב התלבושת, מה תהיה התפאורה או האם בכלל תהיה, צורת הבמה והישיבה של הקהל ועוד. כל החלטה כזאת היא מכוונת ויוצרת משמעות. 

כהכנה נוספת לצפייה, היכנסו בכיתה לאתר הלהקה והתרשמו מפעילותה

https://batsheva.co.il/he/home

 

מה אנחנו חווים במהלך מופע מחול?

אמנות המחול במהותה היא מופשטת מאחר שהיא מבוססת על תקשורת לא מילולית שבדרך כלל נושאת משמעות עמוקה. עם זאת, המחול הוא גם גשמי מעצם העמדת הגוף במרכז ההבעה. אנו חווים את גוף הרקדן החי, את שריריו, תנועתו, זיעתו ועל ידי גופנו והחושים, אנו חווים את הריקוד. הצפייה במחול אינה מחייבת להבין את הנראה, אלא לחוש, לדמיין ולהרגיש את מה שמתעורר בנו לאחר תפיסת המחול. החוויה האמנותית מכוונת להשאיר מקום לפרשנות אישית של הצופה, שבוחר על מה להסתכל ובמה להתמקד. לכל צופה, בעקבות זאת, נוצרת חוויה ייחודית ואישית.

כיצד נוצרות יצירות מחול?

הרקדנים מתפרנסים מעבודתם, המחול הוא מקצועם וייעודם המקצועי הוא להעלות יצירות מחול ולהופיע איתן. יצירה של מופע מתחילה בעבודה פרטנית בסטודיו על כל חלק בנפרד. לאחר מכן מתקיימות חזרות בהן היוצר מעיר הערות לרקדנים ומתקן אותם. השלב הוא הוא חזרות מלאות, כלומר הרצת כל המופע ללא הפסקות, לעיתים מול קהל וללא תלבושות ותאורה. השלב הבא הוא מופע שלם בסטודיו ללא תאורה והשלב הסופי הוא מופע על הבמה עם כל האמצעים הבימתיים. בכל אחד מהשלבים הללו, עוד בטרם גיבוש המופע הסופי, אפשר לצפות ולהנות. ואכן, אף אתם תצפו במופע סטודיו שאינו כולל תאורה.

 

מה מייחד את המחול העכשווי? ביצירות מחול קלאסיות, הבימה נתפסת כייצוג העולם הבדוי שבו מתרחשת העלילה. הדרמה המועלית בשפת המחול מוצגת כאירוע נפרד מהמציאות של הצופים, ולכן היא מוצגת באולם, במרחב ייעודי, שבו קיימת הפרדה בין חלל התנועה של הרקדנים ובין חלל הצפייה. יותר מכך, החלל שבו מתרחשת היצירה מוגבה על בימה, וזאת מתוך חלוקה בולטת: עולם האמנות מזה ועולם היום-יום מזה. המחול העכשווי מערער על תפיסה בימתית זו. יצירות רבות של המחול העכשווי נמנעות במכוון מהפרדה חותכת בין חלל הריקוד לחלל הצפייה. טשטוש גבולות זה מושתת על התפיסה שלפיה הצופה הוא שותף פעיל ליצירה, והתיחום בין עולם האמנות ועולם החיים מועמד בלי הרף בסימן שאלה.

הכנה לקראת הצפייה במופע

משך ההכנה: 45 דק'. רצוי לקיים את ההכנה באולם קטן, עם לוח, ללא שולחנות וכיסאות. אם ההכנה מתבצעת בכיתת לימוד – רצוי לפנות לצדדים את השולחנות והכיסאות, וליצור מרחב פעולה במרכזה.

חלק 1:

10 דק' - פתיח הפעלה קצרה סביב ביטוי מילולי וגופני למוטיב.

פתיח - בשיעור זה אנו נקיים מפגש הכנה לקראת צפייה במופע כמויות שאותה יצר הכוריאוגרף: אוהד נהרין, בביצוע אנסמבל בת שבע, שהיא הלהקה הצעירה של להקת המחול בת שבע.

על הלוח תיכתב מילה אחת: כמויות. כל אחד ואחת מהתלמידים יציעו מילים נרדפות – בין אם בשפה תקנית או בסלנג (יצוצו מן הסתם אפשרויות, כגון: מלא, מלאן, הרבה, גדוש, עמוס, המון, פסיכי, כסאחיסטי, ועוד ועוד). המורה יבקש מהתלמידים לעמוד ולתת ביטוי גופני למילים שעל הלוח. ניתן שכל תלמיד/ה יבצע לבד, וניתן גם שמספר תלמידים יחברו יחדיו (באם הצורך/הבקשה עולה מהם).  המורה ירשום את כל המילים והרעיונות, ויסכם - שהמופע בא להציג ולבחון כמויות.  

חלק 2:

20 דק' - נבחן את המילה כמויות על איכויותיה. האם היא רק עניין מספרי?

נבחן כמויות של דבר אחד לעומת כמויות של דברים שונים. נבחן מהי כמות רצויה או כמויות רצויות.

הכיתה תתחלק לקבוצות קטנות של כ 6 תלמידים. (נאמר שייווצרו 6 קבוצות)

המורה ייתן לכל קבוצה 2 מהכותרות הבאות לכמויות - וכל קבוצה תשקף זאת באופן גופני:

כמויות של שונות.

כמויות של מרווחים.

כמויות של שקט.

כמויות הזדהות.

כמויות של הבעה.

כמויות של רכות. כל קבוצה תעבוד רק על 2 מהנושאים הנ"ל.

חלק 3: 10 דק': הצגת תוצרים.

המורה יבקש מכל קבוצה שעבדה על הנושא הראשון – כמויות של שונות: לבוא ולהציג. התלמידים האחרים יוכלו לצפות בגישות השונות ובריבוי האפשרויות, וכן באיכויות השונות ובעוצמות השונות של כמויות. לאחר מכן, יציגו הקבוצות שפעלו על הנושא השני, וכך הלאה עד שכל הנושאים יוצגו ע"י כל הקבוצות.

חלק 4: 5 דק': סיכום.

נחדד ונסכם את האפשרויות השונות של כמויות. נשוחח על עוצמה ואיכות של כמות לעומת כמויות. (שלא תמיד זה ביחס ישר מבחינה מספרית).

מה שלא יהיה - המופע משקף כמויות של כישרון ומזמן כמויות של עונג.

חלק 5 - עיבוד לאחר המופע:

התלמידים יענו בדף אישי על שאלות שיהיו רשומות מבעוד מועד (להקדיש זמן למחשבה, לעיבוד ולבירור עצמי):

1. ספר/י איזו חוויה עברת במופע? ציין/י 4 תחושות שונות שעלו אצלך בעת הצפייה.

2. אילו שאלות התעוררו אצלך במהלך המופע?

3. האם ההכנה למפגש תרמה לך? באיזה אופן?

הידעת? להורים:

המופע כמויות של להקת בת שבע, שאותו ילדי ביה"ס יזכו לראות, הינו מופע זירה.זירה הינה שטח מתוחם בצורת עיגול או ריבוע, המאפשרת חוויה צפייה מאוד ייחודית.בשונה ממופעים רגילים, בהם יש זווית אחת פרונטלית בלבד למופע, במופעי זירה הקהל זוכה לצפות במופע מכל הזוויות האפשריות.הקהלישוב בריבוע או מעגל, והרקדנים יוצאים מבין התלמידים להופיע בזירה, וכך מרוויחים התלמידים לא רק את החוויה הקרובה לעבודתו של רקדן, אלא גם לזוויות התבוננות מגוונות יותר. במופע כמויות הקהל אף מוזמן להיות חלק מהיצירה עצמה, מה שמגדיל את החוויה.

זירה בלטינית נקראת – ארנה Harena, שמשמעותה – חול.  בתק' האימפריה הרומית שימש המונח לתאר מבנה כזירת קרבות לגלדיאטורים. המבנה נקרא כך משום שנהגו לפזר חול לכיסוי הרצפה. (במטרה לספוג את דם הלוחמים ובעלי החיים). 

 

تحضير لمشاهدة العرض الراقص "كميات" من قبل انسمبل بت شفاع 

 

مصطلحات اساسيةما هو الرقص وما هو انتاج عمل راقص؟

مصمم رقص : المصمم المسوؤل على كل مركبات العمل الراقص.

جملة حركية: سلسلة قصيرة من الحركات.

لغة حركية:  تركيب الجمل الحركية, " القاموس" الحركي  الخاص في انتاج العرض, تقنية الرقص الخاصة التي يستعملونها والاسلوب ( كلاسي, معاصر, اخر).

انواع رقص مركزية:  البالية الكلاسيكي والرقص المعاصر. اساليب بارزة اخرى هي: رقص حر, تمثيل لراقص, رقص شوارع, فلامنكوا وغيرها.

الفكره المركزية: التي تقود مصمم الرقص. من الممكن ان تكون قصة, احساس, فحوى , رسالة او فكرة مجردة.

 مساحة: مساحة المسرح التي يتحرك فيها الراقصين وطريقة استعمالهم لها. من الملفت للانتباة  هل يتحرك الراقصين في مكان واحد, يتقدمون في  المساحة بشكل مسارات, يكونون اشكال ( اسطرعلى عرض المساحة, واسطر الذي يشكل وقوف الراقصين واحد تلو الاخر)  يستعملون درجات علو مختلفة ( عال- وقوف وقفز, متوسط- تني الركب, استعمال وزن الجسم على الارض).        

الراقصيين : من غير الممكن الفصل بين الراقص والرقص. هم لب العمل واداة التعبير في الوقت ذاته خلافا عن الفنون الاخرى. هم الذين يمكنون مصمم الرقص من التعبير عن ذاته ونفسه واحيانا يشتركون ايضا بعملية انتاج العمل الراقص. مهم الانتباه بامكانيات الراقص التقنية ومستوى قدراتيه الجسدية   وحضوريه.  ما هو مجال تعليمهم ( كلاسي, معاصر, اخر)؟ لجودة الحركية, للعضلات, العرق والخ. يجدر الانتباة لعدد الراقصين, التقسيم الجندري ( كم عدد الراقصات, وكم عدد الراقصين؟).

المرافقة الموسيقية: المرافقة الموسيقية للعرض الراقص ممكن ان تكون مقطع موسيقي موجود او مقطع موسيقي تم تألفه للعرض الراقص بشكل خاص. من الممكن ان تلائم الحركات الموسيقى بدقة تامة, بشكل جزئي او ان تكون متناقضة للحن الموسيقى ( حركة بطيئة بمرافقة موسيقى سريعة) تساهم الموسيقى بانتاج الشكل الفني العام والكامل.

الملابس والتصميم العام للمسرح: ايضا هم يكملون التجربة الفنية. مصمم الرقص يقرر لون وتصميم الملابس, ماذا يكون الديكور او هل يوجد حاجة للديكور من الاساس, شكل المسرح, وكيفية جلوس المشاهدين والخ. كل قرار كهذا مقصود وله معنى.

كتحضير اضافي للمشاهدة, ادخلوا في الصف لموقع الفرقة وانبهروا  من فعالياتها:

https://batsheva.co.il/he/home

ماذا نواجه او نشعر من خلال العرض؟

فن الرقص في جوهره مجرد لانه مبني على تواصل لا كلامي الذي يحمل بشكل عام معاني عميقة. اضافة على ذلك عالم الرقص هو عالم محسوس بمجرد  وضع الجسم كاساس للتعبير. نحن نشاهد جسد الراقص المباشر, عضلاته, حركاته, عرقه, ومن خلال التواصل مع جسدنا واحساسينا نعيش حالة العرض الراقص.

مشاهدة العرض الراقص لا تقتصر على فهم المرئي, الا على الخيال والاحساس لما يستيقظ في داخلنا مما شاهدنه في عرض الرقص. يهدف العرض الراقص لاتاحة المجال لتفسير المشاهد من وجهة نظر شخصية, ويترك له الخيار على ماذا ينظر ويركز.  بناءا على ذلك تولد لدى كل مشاهد تجربة شخصية خاصة.

كيفية انتاج العروض الراقصة ؟

يعتاش الراقصين من عملهم, الرقص هو مهنتهم وهدفهم المهني هو الاشتراك في عروض راقصة وعرضها. انتاج عمل راقص يبدأ بعمل فردي في الاستوديو على كل جزء بشكل منفرد. وبعد ذلك تقام المراجعات التي يقوم من خلالها مصمم الرقص  باعطاء الملاحظات وتصليح الراقصين. الخطوة التالية هي مراجعات كاملة, بما معنى مراجعة كامله للعرض بدون استراحات, احيانا امام جمهور بدون ملابس العرض والاضاءة . الخطوة التالية هي عرض كامل في الاستوديو بدون اضاءة والخطوة الاخيرة هي عرض على المسرح مع كل الوسائل المسرحية. في كل هذه الخطوات, قبل تجسيد العرض النهائي, ممكن المشاهدة والاستمتاع. وانتم ايضا سوف تشاهدون عرض ستوديو بدون اضاءة.

ماذا يميز الرقص الحر او المعاصر ؟

في انتاجات عروض كلاسيكية , المسرح يمثل العالم الخيالي التي تحدث  فيه الحبكة, الدراما التي تعرض في لغة الجسد (الرقص) تعرض كحدث منفرد عن الواقع لدى المشاهدين, نتيجة لذلك تعرض في القاعة, مساحة مخصصة للرقص, الذي بداخله هنالك فصل بين مساحة حركة الراقصين وبين مكان المشاهدة. اضافة على ذلك, المساحة التي يحدث فيه العرض اعلى من مكان المشاهدة, وذلك لتشديد الفرق بين العالم الواقعي الا وهو المشاهد وبين العالم الخيالي الا هوه المسرح.  الرقص الحر او المعاصر يناقض مع هذه الرؤية. عدة اعمال من الرقص المعاصر تمتنع عمدا من الفصل القاطع بين مساحة الرقص ومساحة المشاهدة.  ضبابة الحدود هذه مبنية على الرؤية التي تعتبر المشاهد شريك فعال في العرض,  والفصل بين العالم  الفني وعالم الواقعي الذي يقع في حيز السؤال الا متناهي.

تحضير لأجل مشاهدة العرض

مدة التحضير: 45 دقيقة.  من المفصل  اقامة التحضيرات في قاعة صغيرة, مع لوح, بدون طاولات والمقاعد. اذا اقيمت التحضيرات في صفوف تعليمية- من المفضل ازالة الطاولات والمقاعد الى الجوانب, واتاحة مساحة حركة في مركز المكان.

القسم الاول

10 دقائق مقدمة فعالية قصيرة حول تعبير كلامي وجسدي للحركة التكراريه .

مقدمة -  في هذا الدرس سوف نفييم لقاء تحضيري لاجل مشاهدة العرض كميات التي انتجها مصمم الحركة اوهاد نهارين, باداء فرقة انسمبل بت شيفاع التي هي الفرقة الشبابية  لفرقة الرقص بت شيفاع.  

 على اللوح تكتب كلمة واحدة : كميات .كل واحد او واحدة من الطلاب يقترحون كلمات مرادفة- ما بين اللغه االرسمية او اللغة العامية (سوف تظهر عدة احتمالات, مثل :مليء, ملان, كثير, مكتفظ ,مضغوط, مختل عقليا, مشاجر, والخ الخ). الاستاذ يطلب من الطلاب الوقوف واءعطاء تعبير جسدي  للكلمات المقترحة على اللوح. بامكان كل طالب\ طالبة التنفيذ لوحده, ومن الممكن ان يقوم  عدد من الطلاب (مجموعة) بتنفيذ الحركة المقترحة معا (عند الحاجة\ بحسب الطلب الذي يقترح منهم ). 

 المعلم يسجل كل الكلمات والافكار, ويلخص-  بان العرض يعرض ويبحث كميات.

القسم 2 20 دقيقة -  نبحث   الكلمة كميات على جميع صفاتها. هل هي فقط موضوع كمي ؟

 سوف نفحص كميات لشيء واحد مقابل كميات لاشياء مختلفة. نفحص ما هي كمية مقبولة او كميات مفبولة.

الصف يقسم لمجموعات صغيرة من 6 طلاب. (لنقل لتكوين 6 مجوعات)

المعلم\ المعلمة يعطي لكل مجموعة 2 من العناوين التالية لكميات -  وكل مجموعة  تعكس او تمثل ذلك من الناحية الجسدية: 

كميات من الاخنلاف.

كميات من المساحات

كميات من الهدوء او السكون

كميات من التعاطف

كميات من التعبير

كميات من الرقة

كل مجموعة تعمل على موضوعين من المواضيع التالية:

القسم 3 10 دقائق:عرض الانتاجات.

المعلم\ المعلمة يطلبون من كل مجموعة التي عملت على الموضوع الاول- كميات من الاختلاف : ليأتوا ويعرضوا. الطلاب الأخرون سيتمكنون بمشاهدة الطرق المختلفة وتعدد الامكانيات, وايضا بالصفات المختلفة وبنقاط القوة المختلفه لكميات. ومن بعد ذلك تعرض المجموعات التي عملت على الموضع الثاني, وهكذا دواليك حتى تعرض كل المواضيع على يد المجموعات.

القسم 4 

5 دقائق: تلخيص.

نحدد ونلخص الامكانيات المختلفة لكميات. نتحدث عن القوة والجودة لكمية مقابل كميات. ( ليس بالضرورة ان تكون علاقة مباشرة من ناحية رقمية).

بكل الاحوال-  العرض يعكس كميات من المواهب ويدعوا  لكميات من المتعة.

القسم 5- استعاب المواد بعد العرض

 الطلاب يجيبون باستجاوب شخصي على اسئلة مدونة مسبقا  ( لتخصيص وقت للتفكير, للاستيعاب ولتوضيح الذاتي):

1.  اسرد\ي  اي شعور انتابك في وقت العرض؟ اكتب\ي 4 احاسيس مختلفة الذي انتابوك وقت المشاهدة.

2. اي اسئلة واجهتك في خلال العرض ؟

3. هل التحضير للقاء  افادك?  باي شكل?

هل تعلم؟ للاهل:

  • كميات لفرقة بت شيفاع,   الذي سيحظى بمشاهدته طلاب المدارس, هو عرض حلبة. حلبة هي مساحة محدودة بشكل دائري او مربع, التي توفر تجربة مشاهدة  خاصة جدا.  بالاختلاف عن العروض العادية, فيهم زواية واحده امامية فقط للعرض, في عروض الحلبة يحظى الجمهور بمشاهدة العرض من كل الزاوية الممكنة.
  • يجلس بشكل مربع او دائرة, والراقصون يخرجون من بين الطلاب ليعرضوا في الحلبة, وهكذا يكتسبون الطلاب ليس فقط  القرب بين الراقصين, وانما ايضا يحظون بزوايا تامل متعددة. في عرض كميات مدعو الجمهور ليكون جزء من العرض ذاته, والذي يقوي المغامره الحسية  من خلال العرض.
  • في اللغة اللاتينية تعرف-  – ارناه  Harena, والذي معناها – رمل. في فترة الامبراطورية الرومانية استعمل المصطلح لوصف ا مبنى كحلبة  معارك للمصارعين(خلدياتور). المبنى يدعى كذلك  لانهم اعتادوا بتوزيع الرمل لتغطية الارضية. ( بهدف امتصاص دم المصارعين والحيوانات)). 
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.
בת שבע-להקת מחול
0545444491 מירית

mirit@batsheva.co.il

תל אביב, יחיאלי 6, נווה צדק

סל תרבות ארצי הוא תוכנית חינוכית האחראית על חשיפת תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלי.

תוכנית סל תרבות ארצי מקנה לתלמידים מגיל הגן ועד י"ב, כלים לצפייה מודעת ובעלת משמעות בששת תחומי האמנות – תיאטרון, מחול, מוזיקה, קולנוע, ספרות ואמנות פלסטית.

 התוכנית משותפת למשרד החינוך, לחברה למתנ"סים ולרשויות המקומיות.

התוכנית פועלת החל משנת 1987.