במפגש נשוחח על אמנות המתחזה לאמת, או כזו המוצגת כ"מבוססת על סיפור אמיתי". עבודתי האמנותית נשענת על הפקפוק או האמון שהקהל נותן בי: אני ממציאה דמויות, היסטוריות וסיפורים, ונשענת על אמיתות מקומיות חלקיות.
אציג לתלמידים מספר פרויקטים שלי הסובבים סביב תמה זו, בחלקם אני ממציאה דמויות והיסטוריות, בחלקם שותלת את עצמי בזהות בדויה בין הדמויות, בחלקם יוצרת ממשפחתי דמויות מיתולוגיות ועוד ועוד.
בין לבין אציג רעיונות וגישות מחשבתיות לקשר בין עולם האמנות לעולם ה"אמיתי", בהתאמה לקבוצת הגיל.
נשוחח ונתנסה, גם כן על פי קבוצות הגיל, על איך מספרים סיפור ומה הערך המוסף של "סיפור אמיתי". עם הצעירים נפתח את הדיון לכיוון ההתחפשות, לבישת דמות ופיתוח זהות, ועם הבוגרים על אופנת ה"פייק ניוז", הפער בין תיעוד לבין דעה אישית.
תמר לב-און, אמנית, אדריכלית ומרצה.
למדה באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטת קינגסטון, לונדון, בהצטיינות יתרה. מרצה במכון הטכנולוגי חולון ובאוניברסיטה הפתוחה, ואף הדריכה בעבר בקרן קרב.
יצירתה מתמקדת במפגשים שבין האמת והשקר באמנות, וכן בשילובי מדיות שונות בהן היא עוסקת: סביבה ומבנה, ציור, וידאו וכתיבה.
תמר זוכת מלגות ומענקים מגוונים, מציגה בקביעות תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם. חברה בגלריה השיתופית P8.
הדיון בכיתה יסוב סביב הפער בין העולם ה"אמיתי" לעולם האמנות והסיפור.
נשוחח ונתנסה, גם כן על פי קבוצות הגיל, על איך מספרים סיפור ומה הערך המוסף של "סיפור אמיתי". עם הצעירים נפתח את הדיון לכיוון ההתחפשות, לבישת דמות ופיתוח זהות, ועם הבוגרים על אופנת ה"פייק ניוז", הפער בין תיעוד לבין דעה , ראייה וביקורת אישית.
בין לבין אציג רעיונות וגישות מחשבתיות לקשר בין עולם האמנות לעולם ה"אמיתי", בהתאמה לקבוצת הגיל. כיתות נמוכות יקבלו מימזיס וחיקוי מציאות ביוון העתיקה, בשעה שכיתות בוגרות יותר יקבלו סימולקרה, דלז וניטשה.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.