מפגש מרתק בין שני עולמות מוסיקליים שונים המוסיקה הקלאסית המערבית והמוסיקה הקלאסית מהמזרח. נעמוד על השונה והדומה בין שני העולמות על היופי של כל אחת מהתפישות האסטטיות של כל סגנון, על המפגש המרתק של שני עולמות אלו על במה אחת, על המצלולים העשירים במקצב בקישוטיות בהומופוניה ובפוליפוניה. נכיר את הכלים המעניינים של מוסיקת המזרח, העוד הכינור הנאי הקאנון והדרבוקה וכמובן את הכלים המערביים שבתזמורת, הכינור הויולה הצ'לו והקונטרבס, ולבסוף נאזין לחיבור של שני העולמות יחד ליצירה אחת.
בקונצרט נחשף לעושר ולצבעוניות של המצלולים השונים ליופי ולהישגים שכל תרבות מביאה לעולמינו.
נכיר את הכלים המעניינים של מוסיקת המזרח, העוד הכינור הנאי הקאנון והדרבוקה וכמובן את הכלים המערביים שבתזמורת, הכינור הויולה הצ'לו והקונטרבס, ולבסוף נאזין לחיבור של שני העולמות יחד ליצירה אחת.
הרעיון לכתיבה והפקת התוכנית " צלילים שלובים" נבע מהעובדה שעסקתי במשך 13 שנים בביצוע של יצירות מתרבות המזרח במסגרת תפקידי כמנצח ראשי בתזמורת האנדלוסית הישראלית.
החינוך וההשכלה המוסיקלית שלי כל השנים מילדותי היה חינוך קלאסי מערבי תוך לימוד מעמיק, הבנה, ידע, ניתוח וביצוע של יצירות קלאסיות מערביות .
כשנקראתי לנהל את התזמורת האנדלוסית נחשפתי לעושר תרבותי – מוסיקלי רב אותו לא הכרתי לעומק. והבחנתי שכלי המדידה שהיו ברשותי על מנת לאמוד להעריך ולהכיר את המוסיקה הזו לעומק לא התאימו למוסיקה זו.
המוסיקה הערבית – מזרחית התפתחה בכיוון שונה עם ערכים אסתטיים שונים עם כיוון שונה של מחשבה ועם מערכת סולמית אחרת מהמערכת המערבית.
כשהעמקתי בחקירה והבנה של המבנים המיוחדים של המוסיקה, המערכת הטונאלית וגם מערכת קצבית מורכבת, התגלה בפני עולם קסום ומרתק אשר מייצר ריגוש ברמה המיידית , משקף ומלמד על מאפייני התרבות הערבית בכללותה.
התוצאה של המפגש האישי שלי עם שני העולמות אפשר לי להתבונן בזוית רחבה יותר על המוסיקה בכללותה כתוצר תרבותי של האנושות והאדם באשר הוא.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.