מפגש עם המלחינה הזמרת המאלתרת ונגנית הנבל עדיה גודלבסקי. המפגש יגלה את "סודות" הנבל ונבל המתגים בפרט, יעודד את הילדים לגילויים יצירתיים על ידי האזנה ליצירות השונות והיכרות עם תהליך הלחנה ואלתור.
מעבר להיכרות הילדים עם הכלי המיוחד במובן הצורני והצלילי אני משתפת אותם בתהליכי יצירה מוזיקלית, ומזמינה אותם להיות שותפים ליצירה, אם על ידי היכרות של יצירות שונות ושאלות שאני מציגה להם ועד נגינה משותפת יחד איתי על הנבל.
במפגש, אני מעודדת חשיבה יצירתית ומקורית ומכוונת להכיר לילדים את האפשרות לחוות מוזיקה ויצירה מזויות ראיה ושמיעה שונות ולכבד את מה שהילדים מביאים מתוך עולמם האישי.
VIDEO
לצפייה בסרטון
עדיה גודלבסקי ילידת ירושלים, 1974. החלה ללמוד לנגן על נבל בגיל 11 בהדרכת עדינה הר-עוז. למדה תיאטרון ומשחק בסטודיו של ניסן נתיב ולימודי מוזיקה בבית ספר רימון.
את לימודי הקומפוזיציה המשיכה אצל עודד זהבי אריק שפירא ואמנון וולמן.
במהלך 20 שנות הפעילות האמנותית שלה, מביימת ומשתתפת במיצגים ויצירות בימתיות שונות, מלחינה להרכבים קאמריים ולתזמורת, לנבל ולנבל וקול. עדיה מנגנת מוזיקה במנעד רחב של סגנונות מאלתרת ושרה ויוצרת בשיתופי פעולה עם אמנים מתחומים שונים, כמו אמנים מתחום התיאטרון והמחול, וכן עם אמנים פלסטיים, משוררים ומוזיקאים.
פעילותה הרב תחומית מוצגת ומושמעת על במות מגוונות בארץ ובעולם. בנוסף, עדיה עוסקת בהוראת מוזיקה ויצירה.
המפגש "סודות בין מיתרים" נוצר והוצג בבכורה ב-2014, כחלק מסדרת המופעים המוזיקליים "שלישי בחמש" בעריכת ד"ר מאיר וויזל במרכז פליציה בלומנטל למוזיקה, בתל אביב. מאז הוצג על במות שונות גם במסגרת סל תרבות ארצי.
מומלץ להשמש בסרטון המופיע בתיאור המופע כחומר הכנה לפני המפגש ולהראות אותו לתלמידים.
בין השאלות שניתן לפתח מהן דיון-
איך מוזיקה משפיעה עלינו?
מה עולה בדמיון כשאנחנו מאזינים ליצירה מוזיקלית?
מהי השראה? מהי ההשראה ליצירה שלנו (לציור, לסיפור,לריקוד...) ?
מהו אילתור מוזיקלי? איך מאלתרים?
מהי הלחנה?
מה הקשר בין צורת כלי הנגינה לצלילו?
במהלך המפגש מתקיים שיח עם הילדים לגבי תחושותיהם ויחסיהם ליצירה מוזיקלית ובכלל, מתוך זה ניתן לפתח לפני המפגש או לאחריו, דיון על קבלה, נתינת מקום וכבוד לאחר ממני בבחירותיו רעיונותיו ומחשבותיו.
שימו לב - המלצות אלו הן מטעם המפיק או האמן המציעים את הפעילות.